Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá | |
Počet porcií (kusov): 3 porcie |
2 vacsie mrkvy (alebo 3 mensie), 5 zemiakov, mala cuketa, 1 cibula, 70g syr parmazanoveho typu (no..ja som mala len nejake zvysky, tak som doplnila struhanym syrom na pizzu), 1 az dve vajcia (ja som dala dve), 2 lyzice hladkej muky na zahustenie.
mrkvu, zemiaky, cuketu, cibulu nastruhame na hrubo. zemiaky by mali byt nastruhane jemnejsie ako ostatatna zelenina, ale ja som struhala vsetko na rovnako. Syr nastruhame tiez na syrovom struhadle. Pridame vajcia, malu lyzicku soli, vymiesame a na zahustenie pridame muku.
Na oleji prazime z obidvoch stran do zlata, obdobne ako zemiakove placky. Lyzicou kladieme na panvicu kopky, ktore opakom vyhladime.
Cibula a cuketa, mi zmes ku koncu velmi zavodnili, tak som musela zlievat.
Povodne to bolo urcene ako priloha k masu, ale ja som pokojne jedla samotne a boli vyborne.
casopis dobre jedlo
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Placky s mrkví jsem ještě nedělala, jen s cuketou...já na placky brambory strouhám na těch menších očkách, určitě to někdy zkusím podle Tebe
Milik, práve som dofučala od sporáka, vyrobila som veľkú misu kyslokapustovo-zemiakových placiek. Asi si urobila dobre, keď si nastrúhala aj zemiaky na hrubšie, tak ich robí aj moja priateľka v Ženeve, akurát oveľa jednoduchšie. Tvoje vyzerajú krásne (asi máš výborný foťák) Myslím, že sa ti kombinácia surovín vydarila, no čo už, kyslokapustovo-zemiakové placky začínajú miznúť. +1