![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Prílohy |
![]() |
Počet porcií (kusov): 3 porcie |
Hrncek ryze *250ml*, mala mrkva, 3 lyzice mrazeny hrasok, 3 gulky nove korenie, 1 klincek, stvrt cibule, 2 lyzice olej.
V malom hrnci, alebo kastroliku rozohrejeme olej a premytu ryzu na nom chvilu prazime. Pridame na malej slzicke nastruhanu mrkvu, nerozmrazeny hrasok, nove korenie, klincek a cibulu. Premiesame, pridame plytku lyzicku soli a zalejeme necelym dvojnasobnym mnozstvom horucej vody ako bolo ryze .
Po zaliati este opatrne premiesame a dusime pod pokrievkou.
Ked je voda vsiaknuta a vyvreta a je tesne nad ryzou, tak kastrol odstavime, zabalime do cistej utierky a ulozime najlepsie pod vankus, alebo pod perinu aspon na hodinu.
Takto si zabezpecime, aby nam ryza neprihorela a aby ostala tepla az kym ju nebudeme konzumovat. Takto si mozeme ryzu urobit aj par hodine pred konzumaciou.
tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1328
![]() |
Autor: vybusna |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
a ešte je aj pekná na pohľad,vyskúšam nastrúhať mrkvu-dobrý nápad +