Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Prílohy | |
Počet porcií (kusov): 3 porcie |
Hrncek ryze *250ml*, mala mrkva, 3 lyzice mrazeny hrasok, 3 gulky nove korenie, 1 klincek, stvrt cibule, 2 lyzice olej.
V malom hrnci, alebo kastroliku rozohrejeme olej a premytu ryzu na nom chvilu prazime. Pridame na malej slzicke nastruhanu mrkvu, nerozmrazeny hrasok, nove korenie, klincek a cibulu. Premiesame, pridame plytku lyzicku soli a zalejeme necelym dvojnasobnym mnozstvom horucej vody ako bolo ryze .
Po zaliati este opatrne premiesame a dusime pod pokrievkou.
Ked je voda vsiaknuta a vyvreta a je tesne nad ryzou, tak kastrol odstavime, zabalime do cistej utierky a ulozime najlepsie pod vankus, alebo pod perinu aspon na hodinu.
Takto si zabezpecime, aby nam ryza neprihorela a aby ostala tepla az kym ju nebudeme konzumovat. Takto si mozeme ryzu urobit aj par hodine pred konzumaciou.
tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1328
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
a ešte je aj pekná na pohľad,vyskúšam nastrúhať mrkvu-dobrý nápad +