Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá |
500 g zemiakov, 4 lyžice mlieka, 3 lyžice hladkej múky, 150 ml sladkej smotany, 4 vajcia, soľ, čierne korenie, štipka muškátu, 1-2 mrkvy, 100 g stopkatého zeleru ( řapíkatý celer ), 1 pór, 100 g karfiolu, 1 lyžička hladkej múky do zeleniny, 2 lyžice vermutu, 1 lyžice sekanej petržlenovej vňate, olej
Zemiaky uvaríme v šupke, prelisujeme a zmiešame s ohriatym mliekom. Necháme vychladnúť. Zapracujeme 3 lyžice smotany, vajcia, okoreníme, osolíme a necháme pol hodiny odstáť.
Na oleji podusíme na malé kocôčky nakrájanú mrkvu, zeler, pór a karfiol, zaprášime lyžičkou múky, pridáme vermut, zvyšnú smotanu a 5 minút povaríme. Osolíme, okoreníme, pridáme sekanú vňať. Z cesta upečieme palacinky, naplníme ich zeleninou, preložíme na polovicu a podávame.
Zeleninu môžeme použiť rôznu, podľa svojej chuti.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.