Viac ako  4 000  receptov

Tradičná čokoládová torta

Tradičná čokoládová torta
nahoru
Tradičná čokoládová torta Tradičná čokoládová torta Tradičná čokoládová torta Tradičná čokoládová torta
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Torty

Suroviny:

na 1 korpus:
- 4 vajcia
- 4 lyžice polohrubej múky
- 4 lyžice práškového cukru
- 50 ml oleja
- pol balíčka kypriaceho prášku
- 2 lyžice kakaa

- lekvár/džem (akýkoľvek, lepšie sú mierne kyselé, napr. ríbezľový)

krém:
- 350 g čokolády na varenie
- 2 šlahačkové smotany (najlepšie po 250 ml)

Postup

Na tortu budeme potrebovať upiecť 3 korpusy, samozrejme sa dajú piecť naraz vo forme, ale pečenie jedného netrvá vôbec dlho a aspoň sú potom rovnaké a nemusím sa strachovať, či budem vedieť korpus rovnomerne rozkrojiť na tri časti. Na korpus si z bielkov ušľaháme sneh, pred šľahaním pridáme do bielkov štipku soli. Pred ušľahaním pridáme preosiaty cukor a ešte šľaháme dotuha. Potom postupne pridávame preosiatu múku, žĺtky s kypriacim práškom, kakao a olej. Cesto dáme do vymastenej a pomúčenej formy (na spodok môžeme dať papier na pečenie, ľahšie ho potom z formy vyberieme) a upečieme. Takto pečieme aj zvyšné dva korpusy.
Krém: Čokoládu polámeme, nadrobno posekáme a dáme do misky. Jednu smotanu dáme zohriať, ale nemala by vrieť. Keď je horúca, pridáme ju k čokoláde a vymiešame ju s čokoládou dohladka. Keď nám zmes vychladne, tak môžeme začať šľahať. Pri šľahaní pridáme aj druhú smotanu. Nemusíme sa báť, ak to bude trvať dlhšie, kým sa krém ušľahá a zároveň dávame pozor, aby sme smotanu neprešľahali. Krém dáme stuhnúť do chlaničky. Lepšie sa nanáša neskôr na tortu, hlavne v tom prípade, ak sa nám krém dostatočne neušľahal. Smotana v chladničke vždy stuhne. :)
Už nám zostáva len potrieť korpus s lekvárom a následne s krémom a takto na seba vrstviť aj zvyšné dva korpusy. Necháme si krém aj na potretie vrchného plátu i bokov torty.
Ak nemajú korpusy rovný povrch, ľahko ho zarovnáme ostrým nožom.

Poznámka

Marcipán na tortu som robila podľa tohto receptu: http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan-na-potahovanie-tort-falosn/8131-recept.html. Najlepšie je ho robiť vtedy, keď ho už na aspoň pár hodín tuhnúcu tortu ideme nanášať.
Ružičky nie sú nejak extra dokonalé, robila som ich druhý krát, no tento krát to bolo podstatne lepšie. Robila som ich tak, že som si spravila malý valček z marcipánu (akúsi slzičku) a potom som obyčajným vykrajovacím kolečkom (použila som malé na vnútorné lístky a väčšie na okrajové)vykrajovala z rozvaľkaného marcipánu lupienky a obtáčala a tvarovala okolo slzičky. Treba ich nechať stuhnúť a sú krajšie, ak si naolejujeme ruky, pri hnetení hmoty. Taktiež odporúčam naniesť trochu oleja aj na valček, pri vaľkaní hmoty, vôbec sa potom nelepí a je lesklejšia :)
Do ružičiek som zospodu zapichla špáradlo a zapichla do torty a srdiečka som prilepila trochou rozšľahaného bielka.

Autor Autor: (Monika)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Tradičná čokoládová torta"

autor: Silvia K.
vložené: 24. 02. 2012 19:07:19  nahlásiť  reagovať
 

krásna smajliksmajliksmajlik+smajlik

autor: mia2404
vložené: 24. 02. 2012 17:08:49  nahlásiť  reagovať
 

krásna torta aj ozdoba +1 smajliksmajlik

vložené: 23. 02. 2012 21:14:54  nahlásiť  reagovať
 

eva hubova: Ďakujem pekne smajlik

vložené: 23. 02. 2012 21:14:26  nahlásiť  reagovať
 

amalia: ďakujem pekne :) mám aj nejaké iné torty, tak ich sem môžem niekedy hodiť. Ďakujem za milé uvítanie :)

autor: eva hubova
vložené: 23. 02. 2012 17:57:51  nahlásiť  reagovať
 

Moc hezký dortíksmajliksmajlik

autor: amalia
vložené: 23. 02. 2012 15:45:12  nahlásiť  reagovať
 

Monika, až teraz som si všimla, že si na topkách nová. A hneď s takou krásnou tortousmajlikTak vitaj, tsmajlikeším sa na tvoje ďalšie recepty

autor: monikakrilek (neregistrovaný/á)
vložené: 23. 02. 2012 13:39:41  nahlásiť  reagovať
 

ďakujem :)ten marcipán sa musí rozvaľkať na o dosť väčšiu plochu ako je celá torta, potom sa ľahšie zarovná, mne sa to tam na okrajoch aj tak polámalo, tak som tam dala tie bočné srdiečka :)

autor: amalia
vložené: 23. 02. 2012 12:32:29  nahlásiť  reagovať
 

smajlik to zdobenie nemá chybusmajlik+1smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz