Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
1 sliepka, koreňová zelenina do polievky, soľ, 10 guličiek čierneho korenia, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa
náplň : 3 rožky, 2 lyžice oleja, mlieko, soľ, čierne korenie, 1 lyžica petržlenovej vňate, 2 vajcia na potieranie sliepky : 2 lyžice oleja, 1 lyžica medu, 1 lyžica mletej papriky
Rožky narežeme na kocky a zalejeme mliekom tak, aby nabobtnali. Vmiešame žĺtky, olej, sekanú vňať , osolíme, opipríme a jemne vmiešame sneh z bielkov. Sliepku umyjeme a zvnútra osolíme. Naplníme náplňou, uzavrieme ju ihlou a vložíme do hrnca. Pridáme očistenú zeleninu, soľ a korenie a pomaly varíme polievku, kým sliepka nie je mäkká. Potom sliepku vyberieme, uložíme na pekáč, podlejeme troškou polievky a do pekáča pridáme zvyšok náplne, ktorá do sliepky nevošla. Potrieme zmesou medu, oleja a papriky a sliepku v rúre z oboch strán dopečieme. Počas pečenia sliepku potierame. Do polievky vložíme závarku a pečenú sliepku podávame s plnkou a hranolčekmi, prípadne pečenými zemiakmi.
Na uvedený recept sa nehodí kurča, je príliš rýchlo urobené. Jedným vrzom máme polievku aj druhé jedlo s malým množstvom práce.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.