Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Počet porcií (kusov): 4 - 5 |
1200 g bravčového stehna alebo pliecka, 500 g šampiňónov, 200 ml šľahačkovej smotany, 2 cibule, 1/2 baranieho rohu (paprika), 3 pl dijonskej horčice, 100 ml paradajkového pretlaku, 50 g masla, olivový olej (nie panenský), 1 citrón, soľ, paradajky
Mäso pokrájame na tenšie plátky (nevyklepávame!), osolíme, premiešame s olejom a necháme asi hodinu odstáť. Potom ho opečieme na silnom plameni v panvici s maslom, ku ktorému sme pridali olej, v ktorom bolo naložené mäso. Opečené plátky vyberáme do ďalšej ohriatej panvice, kým nespotrebujeme všetko mäso. V panvici, kde sa opekalo mäso, orestujeme dozlatista kolieska cibule. Pridáme pokrájané šampiňóny. Podlejeme paradajkovým pretlakom (mala som vlastný, urodilo sa veľa paradajok). Premiešame, prehrejeme a do omáčky vrátime opečené plátky mäsa. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s pokrájanými čerstvými paradajkami.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.