Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Torty |
rozpis na tortovu formu o priemere 24 cm
korpus
3 vajcia
100 g krystaloveho cukru
70 g polohrubej muky
20 g kakaa
1 KL prasku do peciva
2 PL oleja
3 PL vody
Plnka:
500 g jogurtu Greek style ( alebo pochutkovej smotany alebo bieleho jogurtu)
1 slahackova smotana
2 PL praskoveho cukru
15 g zelatiny
100 ml vody
100 g horkej cokolady
100 g Golden marcipan ( mozno nahradit tycinkou Margot)
okrem toho
cokoladove hoblinky, prip. postruhana cokolada
cele vajcia slahame s krystalovym cukrom cca 5 minut. Postupne pridavame vodu a potom olej. Zakazdym dobre preslahame. Rucne vmiesame preosiatu muku zmiesanu s kakaom a praskom do peciva. Rovnomerne rozotrieme do tortovej formy, ktorej dno sme vylozili papierom na pecenie. Pecieme vo vyhriatej rure pri 180 stupnoch C cca 15-20 minut. Skuska spajlou. Korpus nechame postat v tortovej forme asi 5 minut a potom ho vyberieme z tortovej formy.Nechame uplne vychladnut na mriezke. Ked je korpus vychladnuty, odstranime papier zo spodu a korpus vratime spat do cistej, umytej formy.
Medzitym, kym korpus chladne dame napucat zelatinu do 100 ml vody. Ked je napucana, tak ju zahrejeme, ale nesmie sa varit. Z nepriesvitnej masy sa zelatina stane priehladnou tekutinou, to znamena, ze uz nezahrievame dalej.Odstavime a nechame trochu ochladit. Cokoladu nasekame nozom na drobne kusky. Ja som struhala na struhadle a nozom som nasekala iba ten zbytok, co som uz nevedela postruhat. Vidi sa mi vsak lepsie cokoladu nasekat . Ked bola torta hotova, tak nastruhana cokolada bola velmi jemna a ziadaju sa v torte chrumkave kusky cokolady.Nastruhame marcipan, premiesavame s cokoladovymi hoblinkami, aby sa nam nelepil. Jogurt rozmiesame s praskovym cukrom. Slahackovu smotanu vyslahame. Za staleho miesania vlievame do jogurtu mierne ochladenu zelatinu, rucne vmiesame vyslahanu slahacku Nakoniec vmiesame posekanu cokoladu zmiesanu s postruhanym marcipanom. Celu zmes nanesieme na korpus v tortovej forme. Postruhame cokoladu na ozdobu a tortu odlozime do chladnicky, aby dobre zatuhla. Najlepsie na celu noc.
Recept aj s fotopostupom najdete u mna na blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.com/2012/02/cokola...
Autor: adkas | |
Dátum vloženia: |
7 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dievcence dakujem za vase mile komentariky, velmi ste ma potesili
Krásný dort
Vypadá to výborně .