Viac ako  4 000  receptov

Visnovo-tvarohova torta

Visnovo-tvarohova torta
nahoru
Visnovo-tvarohova torta Visnovo-tvarohova torta Visnovo-tvarohova torta
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Torty

Suroviny:

Na korpus:
70 g cokolady ( min. 60 % tnej)
70 g masla ( nie margarin)
90 g praskoveho cukru
2 vajcia
40 g polohrubej muky

Visnova zelatina:
700 ml visnovy kompot ( mozno pouzit aj cerstve visne, budete potrebovat 400 g + cukor podla chuti )
4 KL zelatiny v prasku

Tvarohova masa:
4 x 250 g makkeho tvarohu ( ja som pouzila Quark)
150 - 200 g praskoveho cukru
1 slahackova smotana
2 PL praskoveho cukru
4 KL praskovej zelatiny
100 ml vody
1 KL mandlovej aromy
Okrem toho:
cokohoblinky na ozdobu, prip. ine

Rozpis je na tortovu formu s priemerom 24 cm.

Postup

Ako prve si pripravime tortovu formu a misku. Miska musi byt s mensim priemerom ako je tortova forma a nesmie byt vyssia ako je okraj tortovej formy. Spodok tortovej formy vylozime papierom na pecenie.
4KL zelatiny zalejeme so 100 ml stavy z kompotu a nechame napucat cca 10 minut. Visne odkostkujeme a naplnime do misky spolu aj so stavou ( pouzijeme ako mierku).
Ked mame dostatok visni, prelejeme do hrnca a pridame napucanu zelatinu a za staleho miesania zahrejeme zmes a rozpustime zelatinu. Nevarime!!!!!!. Misku umyjeme a vylozime potravinarskou foliou. Ked je uz visnovo-zelatinova zmles ochladena, (ale este netuhne) vylejeme zmes do pripravenej misky a dame do chladnicky stuhnut. Ja som dala do mraznicky asi na hodinu a potom este asi hodinu do chladnicky a pekne stuhla.
Na korpus si roztopime cokoladu nad parou a odstavime bokom. Maslo s cukom vymiesame dopenista. Po jednom pridame vajcia a dobre preslahame. Pridame preosiatu muku, premiesame a nakoniec roztopenu, ochladenu cokoladu. Opat dobre premiesame. Vylejeme do pripravenej tortovej formy. Pecieme v predhriatej rure na 180 stupnov C cca 20-25 minut. Korpus nechame dobre vychladit.
Ked je korpus vychladnuty, odstranime z neho papier na pecenie. Preklopime stuhnutu visnovu zmes na korpus. Odstranime potravinarsku foliu z visnovej zmesi. Pripneme spat okraj tortovej formy.

Tvarohovo-slahackovu zmes si pripravime nasledovne: 4 KL praskovej zelatiny zalejeme 100ml vody. a staleho miesania zahrejeme, kym sa zelatina rozpusti, ale nevarime!!!!!! Tvaroh rozmiesame s praskovym cukrom, pridame mandlovu aromu. Slahackovu smotanu vyslahame s 2 PL praskoveho cukru. Do zelatiny dame 2 PL tvarohovej zmesi a rozmiesame. Potom tuto rozmiesanu zmes pridame do zbytku tvarohovej zmesi a dobre mixerom preslahame. Nakoniec vmiesame vyslahanu slahacku.
Tortovu formu vyplnime tvarohovo-slahackovou zmesou. Zarovname a odlozime do chladnicky na par hodin, kym stuhne. Najlepsie na celu noc.
Pred podavanim vrch dozdobime cokohoblinkami, alebo podla vlastneho uvazenia. No a potom sa uz len oddavame nadhernemu chutovemu zazitku, ktory nam poskytne tato uzasna torticka:). Dobru chut!

Poznámka

http://adkas-tastyfood.blogspot.com/2011/08/visnov...Recept s fotopostupom najdete na mojom blogu

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Visnovo-tvarohova torta"

autor: adkas (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 09. 2013 23:18:12  nahlásiť  reagovať
 

monikakrilek: neviem si celkom predstavit ako by ste davali stuhnutu zmes do torty? torty plnim maslovym alebo pudingovym kremom, teda kremom, ktory sa da mazat... mohli by ste si na predpeceny korpus urobit tvarohovo mandarinkovu zmes, nalit na upeceny korpus a nechat stuhnut...inak si to nevime predstavit :)smajlik ak chcete mandarinkovu, tak vam radsej odporucam urobit tuto http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2012/06/kili...

vložené: 14. 04. 2012 15:34:37  nahlásiť  reagovať
 

mohla by som prosím Vás napríklad do tvarohovej zmesi pridať mandarinky a po stuhnutí použiť ako náplň do klasickej torty?

autor: Veronika.Hrozna (neregistrovaný/á)
vložené: 03. 03. 2012 08:55:38  nahlásiť  reagovať
 

adkas:Přečtu,zaslintám ,uložím a ...... budu litovat,že jsem se zde registrovala ...smajlik Měli bychom mít jenom členky z řad modelingu a modelingových agentur.smajlik

autor: adkas
vložené: 02. 03. 2012 23:59:03  nahlásiť  reagovať
 

Jitka B: Jitusko , dakujemsmajlik

autor: adkas
vložené: 02. 03. 2012 23:58:13  nahlásiť  reagovať
 

vybusna: ale, ved toto nie je nic zlozite. Ta skvela chut stoji za tej troska namahy:)

autor: adkas
vložené: 02. 03. 2012 23:56:53  nahlásiť  reagovať
 

smajlikVeronika.Hrozna: Veronika a to je iba zaciatok, dalsie recepty nasleduju:)

autor: adkas
vložené: 02. 03. 2012 23:54:48  nahlásiť  reagovať
 

smajlikPejli:

autor: Pejli
vložené: 29. 02. 2012 09:39:13  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

vložené: 28. 02. 2012 19:07:18  nahlásiť  reagovať
 

Bóže jak já miluji višně,to máme už únor a jak mám zhubnout?
Za chvilku jsou pryč kabáty ,svetry a vy Adkas na mně s takovým
dortem ? Každé deko bude vidět,co deko,kilo smajlik To je zlomyslnost a ne recept!smajlik

autor: vybusna
vložené: 27. 02. 2012 13:44:14  nahlásiť  reagovať
 

ja uz naozaj nebudem nikdy piect..toto skratka nedokazem

autor: Jitka B
vložené: 26. 02. 2012 09:00:29  nahlásiť  reagovať
 

Další výborný dortíček smajlik smajlik.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz