Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Torty |
Na korpus:
70 g cokolady ( min. 60 % tnej)
70 g masla ( nie margarin)
90 g praskoveho cukru
2 vajcia
40 g polohrubej muky
Visnova zelatina:
700 ml visnovy kompot ( mozno pouzit aj cerstve visne, budete potrebovat 400 g + cukor podla chuti )
4 KL zelatiny v prasku
Tvarohova masa:
4 x 250 g makkeho tvarohu ( ja som pouzila Quark)
150 - 200 g praskoveho cukru
1 slahackova smotana
2 PL praskoveho cukru
4 KL praskovej zelatiny
100 ml vody
1 KL mandlovej aromy
Okrem toho:
cokohoblinky na ozdobu, prip. ine
Rozpis je na tortovu formu s priemerom 24 cm.
Ako prve si pripravime tortovu formu a misku. Miska musi byt s mensim priemerom ako je tortova forma a nesmie byt vyssia ako je okraj tortovej formy. Spodok tortovej formy vylozime papierom na pecenie.
4KL zelatiny zalejeme so 100 ml stavy z kompotu a nechame napucat cca 10 minut. Visne odkostkujeme a naplnime do misky spolu aj so stavou ( pouzijeme ako mierku).
Ked mame dostatok visni, prelejeme do hrnca a pridame napucanu zelatinu a za staleho miesania zahrejeme zmes a rozpustime zelatinu. Nevarime!!!!!!. Misku umyjeme a vylozime potravinarskou foliou. Ked je uz visnovo-zelatinova zmles ochladena, (ale este netuhne) vylejeme zmes do pripravenej misky a dame do chladnicky stuhnut. Ja som dala do mraznicky asi na hodinu a potom este asi hodinu do chladnicky a pekne stuhla.
Na korpus si roztopime cokoladu nad parou a odstavime bokom. Maslo s cukom vymiesame dopenista. Po jednom pridame vajcia a dobre preslahame. Pridame preosiatu muku, premiesame a nakoniec roztopenu, ochladenu cokoladu. Opat dobre premiesame. Vylejeme do pripravenej tortovej formy. Pecieme v predhriatej rure na 180 stupnov C cca 20-25 minut. Korpus nechame dobre vychladit.
Ked je korpus vychladnuty, odstranime z neho papier na pecenie. Preklopime stuhnutu visnovu zmes na korpus. Odstranime potravinarsku foliu z visnovej zmesi. Pripneme spat okraj tortovej formy.
Tvarohovo-slahackovu zmes si pripravime nasledovne: 4 KL praskovej zelatiny zalejeme 100ml vody. a staleho miesania zahrejeme, kym sa zelatina rozpusti, ale nevarime!!!!!! Tvaroh rozmiesame s praskovym cukrom, pridame mandlovu aromu. Slahackovu smotanu vyslahame s 2 PL praskoveho cukru. Do zelatiny dame 2 PL tvarohovej zmesi a rozmiesame. Potom tuto rozmiesanu zmes pridame do zbytku tvarohovej zmesi a dobre mixerom preslahame. Nakoniec vmiesame vyslahanu slahacku.
Tortovu formu vyplnime tvarohovo-slahackovou zmesou. Zarovname a odlozime do chladnicky na par hodin, kym stuhne. Najlepsie na celu noc.
Pred podavanim vrch dozdobime cokohoblinkami, alebo podla vlastneho uvazenia. No a potom sa uz len oddavame nadhernemu chutovemu zazitku, ktory nam poskytne tato uzasna torticka:). Dobru chut!
http://adkas-tastyfood.blogspot.com/2011/08/visnov...Recept s fotopostupom najdete na mojom blogu
Autor: adkas | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
monikakrilek: neviem si celkom predstavit ako by ste davali stuhnutu zmes do torty? torty plnim maslovym alebo pudingovym kremom, teda kremom, ktory sa da mazat... mohli by ste si na predpeceny korpus urobit tvarohovo mandarinkovu zmes, nalit na upeceny korpus a nechat stuhnut...inak si to nevime predstavit :) ak chcete mandarinkovu, tak vam radsej odporucam urobit tuto http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2012/06/kili...
mohla by som prosím Vás napríklad do tvarohovej zmesi pridať mandarinky a po stuhnutí použiť ako náplň do klasickej torty?
adkas:Přečtu,zaslintám ,uložím a ...... budu litovat,že jsem se zde registrovala ... Měli bychom mít jenom členky z řad modelingu a modelingových agentur.
Jitka B: Jitusko , dakujem
vybusna: ale, ved toto nie je nic zlozite. Ta skvela chut stoji za tej troska namahy:)
Veronika.Hrozna: Veronika a to je iba zaciatok, dalsie recepty nasleduju:)
Pejli:
Bóže jak já miluji višně,to máme už únor a jak mám zhubnout?
Za chvilku jsou pryč kabáty ,svetry a vy Adkas na mně s takovým
dortem ? Každé deko bude vidět,co deko,kilo To je zlomyslnost a ne recept!
ja uz naozaj nebudem nikdy piect..toto skratka nedokazem
Další výborný dortíček .