Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
bravcova panenka
tenke platky slaniny ( u mna Pancetta)
1PL oleja
steakove korenie, sol
na omacku:
50 g masla
2-3 struciky cesnaku
1 PL hladkej muky
150 ml vyvaru
200 ml mlieka
2-3 PL kyslej smotany
100 g nastruhaneho tvrdeho syra ( u mna chedar)
2 PL cerstvej nadrobno posekanej bazalky
sol, biele mlete korenie,
par kvapiek citronovej stavy
Bravcovu panenku umyjeme, osusime. Maso odblanime a narezeme na cca 3,5 cm "bochnicky". Kazdy bochnicek obalime v slanine a prstami maso jemne roztlacime (splastime). Posypeme steakovym korenim. Mozeme aj velmi jemne osolit. Naozaj velmi jemne, aby sme ich nepresolili.
Ideme na omacku. Na panvici rozpustime maslo a pridame prelisovany cesnak. Na miernom ohni ho orestujeme a poprasime lyzicou muky. Opat porestujeme cca 2 minuty a podlejeme vyvarom. Odstavime z ohna. Prilejeme mlieko, pridame smotanu a dobre premiesame. Vratime na ohen, nechame zovriet . Ochutime solou, bielym mletym korenim a citronovu stavou. Ak by bola omacka velmi riedka, tak mozete este 1/2 PL hladkej muky rozmiesat v troche vody a este zahustit. Samozrejme po zahusteni nechame opat zovriet. Nezabudnite stale miesat, aby omacka neprihorela. Pridame nastruhany syr a bazalku , zamiesame a odstavime z ohna.
Maso opecieme na panvici z kazdej strany cca 3 minuty a mame hotovo.
Podavame s varenymi zemiakmi . Zelam vam dobru chut!
recept s fotopostupom najdete u mna na blogu
http://adkas-tastyfood.blogspot.com/2011/11/bravco...
Autor: adkas | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Počúvajte kuchárky.. a co robíte z výpekom z mäsa..?.. ak mi niektorá napíšete, že ho umiete z panvice, vyskočím z okna .. ..vsetky vaše recepty sú ok... ale skúste tie vaše omáčky zakladať na výpeku.. Lebo najviac chuti je tam..
a bolo to surove az az az....bravcove sa take neda..hovadzie ano...
zizala: som presvedcena, ze ano
Patricie: dakujem za pochvalu, si velmi mila
vybusna: dakujem velmi pekne
Patricie: dakujem velmi pekne. Budem len rada, ak vyskusas
To by mi chutnalo
adkas ...vari ti to prekrasne...
Určitě vyzkouším
Máš nádherné recepty i fotky