Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso | |
Čas prípravy: 4 dni | |
Počet porcií (kusov): veľa |
Hlávka bielej kapusty, mleté mäso bravčové 1/2 kg, kôpor, soľ, korenie, 1 cibuľa, cesnak 3 strúčiky, červená paprika 1 PL, chlieb starší 1/4, paradajkový pretlak 2PL, ryža cca 1 hrnček, 1 PL hladej múky, olej.
V mierne osolenej vode si uvaríme celú hlávku kapusty, až kým nám trochu nezmäkne, cca asi 10 min, tak aby sme mohli listy olúpať. Vodu z kapusty nevlievať!
Z hlávky si olúpem asi tak 5-10 listov a zvyšnú časť kapusty pokrájam na rezance. Do pripraveného hrnca si dám na spodok chlieb, potom nasekanú kapustu a navrch listy z kapusty. Všetko zalejem vodou v ktorej som varil kapustu / má byť vlažná/. Zakryjem a necham 3-4 dni podkysnúť.
Kapustu vyberiem a listy plním mäsom s predvarenou ryžou, osmaženou cibuľkou, ochutené soľou a korením, alebo čo si kto praje. Dám naspäť do hrnca, navrch pokrájanú kapustu a zalejem zvyškom očistenej vody od chleba, v ktorej podkysla kapusta a pridám trochu kôpru. Po uvarení cca 1 hod, zahustím zásmažkou z môky, cesnaku a papriky a pridám trochu pretlaku cca 2 PL. Nechám ešte povariť podľa potreby cca 10 min.
Pozn.: Ak nemáte dobré kapustné listy nevadí, mäsovú zmes v dlani stisnem ha gule a obalím ich v brezliach. Potom šup do horúcej vody v hrnci.
Autor: juraj190 (Juraj) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
eva hubova:Asi ďábelský recept,nebo je to 666 teď nevím...
eva hubova:Všetko dobrá k MDŽ prajem
vybusna:Všetko dobré k MDŽ prajem
vybusna: čauko, nie je to žiadny inotaj, ale tých receptov je naozaj veľa. Takže ma to tak napadlo.
eva hubova: evka a mas ty pravdu....ved tu nie je 999 receptov, ale 3257!!!! no vies co..to bude ozaj nejaky jurajov inotaj
eva hubova: je to recept poradove cislo 999 tu na topkach a tento komentar co pisem, ma poradove cislo 14.204.
Poradove cislo receptu napr. uvidis, ked si recept otvoris a hore na stranke v prikazovom riadku www.toprecepty.sk/ atakdalej je na konci cislo...a to je prave to poradove cislo
Ked si napr. otvoris stranku s tvojim profilom, tak v tom prikazovom riadku www. toprecepty a tak dalej, na konci je cislo a to je prave tvoje poradove cislo registracie tu na topkach.
proč zrovna 999