![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
![]() |
Čas prípravy: 120 min |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4-8 |
Bravčové karé 1 kg,kúsok klobásy, soľ, korenie, kúsok slaniny, rasca, tymián,2ks cesnak, voda. Môže byť aj ľubovolné ochutené korenie, kto ako má rád pikantné mäso.
Omáčka : 20 dkg šampiónov, maslo 100 gr, 1 cibuľa, 2 PL hl.múky, 1/2 litra mlieka, soľ, korenie, petržlenová vňať, pažítka
Karé pečieme bez kosti /kto má rád môže aj s kosťou/. Mäsom som v strede rozrezal a naplnil kúskom klobásy, ale môžte aj niečím iným. Osolil, okorenil,orascoval,ocesnakoval a posypal tymiánom. Opiekol na panvici dookola, preložil na malý pekáč, položil plátky slaninky a dal som to na 1,5 hod. piecť do rúry na 180 C, s tým, že 1 hod. som to mal zakryté a 1/2 hod. odkryté v rúre.
Omáčka : Na rozpustenom masle som posmažil cibuľu, pridal 2PL hl. múky, trochu restoval so žampiónmi a zalial 1/2 l mlieka. Pridal soľ a korenie, 1 PL petržlenovej vňate a 1 PL pažítky. Na miernom ohni varil cca 30 min., potom rozmixoval a po uvarení ešte posypal trochu pažítky.
Príloha : Pečené zemiaky
![]() |
Autor: juraj190 (Juraj) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
To bych si dala určitě už nic nezbylo