Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Predjedlá | |
Čas prípravy: 30 | |
Počet porcií (kusov): 4 |
Listkove cesto ( jedno listkove cesto postaci pre 4 osoby)
camembert
(mozno pouzit aj iny syr s bielou plesnou napr. President, Reverend, Brie a pod.
(jedna porcia 80-100g)
kecup
sunka
cranberry souce ( brusnicova omacka)
por
1 zltok a 1 KL mlieka ( na potretie)
zopar lupanych mandli
Listkove cesto rozvalkame na hrubku cca 3-4 mm. Ja som mala 500 g a rozdelila som ho na 4 casti, priblizne rozmery 18x25 cm. Prostriedok kazdeho obdlznika potrieme kecupom.
Listkove cesto rozvalkame na hrubku cca 3-4 mm. Ja som mala 500 g a rozdelila som ho na 4 casti, priblizne rozmery 18x25 cm. Prostriedok kazdeho obdlznika potrieme kecupom.
Na sunku polozime koliesko syra, ktore porieme brusnicovou omackou a prikryjeme na kolieska nakrajanym porom, ten urcite nevynechajte!
Potom vsetko pekne zabalime a spoje utlacime vidlickou ( po dvoch krajoch)
Cez prostriedok vsetko specatime lupanymi mandlami a potrieme rozslahanym zltkom. Zltko rozslahame s 1 KL mlieka. Mozete rozslahat aj cele vajicko, ale zapecene cesto nebude mat taku peknu zlatistu farbu. Uz je na vas, ako sa rozhodnete.
Pecieme v predhriatej rure na 200 stupnoch C asi 25 minut, prikryte papierom na pecenie. Posledne 3-4 minuty odkryjeme a nechame zapiect, aby bola farba este zlatovejsia.
Je to velmi syte, pre nas postacuje iba v kombinacii so zeleninovou prilohou.
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2011/08/zape... tu najdete podrobny recept aj s fotopostupom
Autor: adkas | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
vybusna:Kupujem brusnicový džem v Ikea je celkom O.K. /no domáci to nie je / ! Takže zavárať,zavárať a zavárať!
Brusnicovu omacku je dostat kupit napr. v Bile a je to vlastne take zelatinove akokeby dzem:) alebo cranberry souce. Chut je sladkokyselkava. Podla mna kludne mozes pouzit aj ten dzem.
To vypadá velmi hezky a i suroviny jsou super
Nadherne, nadherne, nadherne.
Mam otazku...ako chuti brusnicova omacka, neviem ci na slovensku dostat okrem brusnicoveho dzemu, nieco ako brusnicovu omacku. Je to kyslejsie, alebo sladsie?