Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
Bravčové karé, soľ, korenie, maslo, solamyl, červené víno asi 2-3 dcl, citrón( ale môže byť aj limetka), rasca,
Bravčové karé nakrájame na rezne aj s kosťou, naklepeme, osolíme, okoreníme a zprudka opečieme z oboch strán na masle. Stiahneme plyn ( oheň) a do výpeku vylejeme víno, pridáme rascu a podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Mäso krátko podusíme až kým nezmäkne a potom mäso z výpeku vyberieme. V troche vody rozmiešame solamil( môžete použiť aj kukuričný škrob) a vylejeme do výpeku. Omáčku miešame do vtedy kým nezhustne ( môžete aj nemusíte použiť šťavu z limetky alebo citrónu do omáčky). Mäso naservírujeme a ozdobíme plátkami citrónu alebo limetky. Vhodnou prílohou sú cestoviny, ryža a varené zemiaky.
Víno dajte podľa svojej chuti ktoré vám bude viacej ladiť k mäsu
Autor: zuky18 | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
vybusna: Aj je ja som ho robil doma niekoľko krát a chutí im to a to su u nás samý vyberavý ľudkovia
dnes som mala na veceru kralika po taliansky a mozem povedat, ze je to dost podobne a preto viem, ze tvoj recept musi byt velka fajnotka.