Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Perníky - Záviny, rolády |
![]() |
Čas prípravy: 3-4/24/ hod.odležať +príprava+ pečenie |
Cesto : 600 g hl. múky, 250 g práš. cukru, 4 celé vajcia, 1 kl sódy bikarbony, 1/2 kl ml. škorice, 1/4 kl strúhanej citron. kôry, 1/4 kl ml. klinčekov, 4 PL tekutého medu
Plnka : slivkový lekvár - redší aby sa dal natierať, 300 g ml. orechov /orieškov/, kandizované ovocie podla chuti, hrozienka, 100 g strúhanej čokolády, 1 vajce na potretie
Prísady na cesto si vypracujeme a dáme odpočinúť na 3 - 4 hod. do chladu /ak nemáme čas hneď piecť môžme nechať aj dlhšie odpočívať na kvalite neuberie/. Cesto si premiesime a rozdelíme na tri časti.
Každý bochníček sa snažíme vyvalkať do odĺžnika na hrúbku 2-3 mm natrieme súvislou vrstvou slivkového lekváru 2 cm od bočného okraja a posypeme ml. orechami, kandizovaným ovocím, hrozienkami a strúhanou čokoládou. Zvolna stočíme do rolády, konce zlahka stlačíme ku sebe - uzatvorime, uložíme na plech vyložený pečiacim papierom ku kraju .Pokračujeme zo zvyšnými bochníčkami.
Potrieme rozšlahaným vajíčkom vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a upečieme do ružova /tak ako medovníčky/
Velkosť - dĺžku rolády zvolíme podla velkosti "vyšupovacieho" plechu. Je dobre ak môžme nechať odležať pár dní aby sa spojili chute. S kandizovaným ovocím neprehnať aby nebol prehnane sladký.
Rcp je s mmb.
![]() |
Autor: betka11 (Alžbeta) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Evi je ovela chutnejšia keď je "staršia" aby sa prepojili chute ale dá sa papať aj keď vychladne,ak budeš piecť skry si niekam na pár dní kúsok a potom budeš vedieť porovnať
pekný deň
betka11: Bětko, musí se to nechat po upečení uležet nebo je to měkké?
Trochu mi to připomíná můj povidlový chlebíček.
Ďakujem
....a toto je krasny recept.....