Viac ako  4 000  receptov

Zamatová roláda

Zamatová roláda
nahoru
Zamatová roláda Zamatová roláda Zamatová roláda
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Záviny, rolády
Čas prípravy Čas prípravy: 5-8 min. pečenie + plnenie

Suroviny:

CESTO : 6 vajec, 5 PL kryštál.cukru, 1 PL polhr. múky, 3 PL kakaa, 1/2 kl sody bikarbony, štipka soli, papier na pečenie

PLNKA : 250 g jemného tvarohu, 40 g mäkkého masla, 1 PL práš. cukru, 2 vanilkové cukry, 250 ml 33% šlahačkovej smotany, 1 stužovač do mliečnych pokrmov, alebo si urobíme plnku podla chuti

Čokoládová poleva na dokončenie.

Postup

Vajíčka si rozdelíme, bielka si dáme do vyššej nádoby pridáme štipku soli, do kompotovej misky si preosejeme kakao, polhr. múku a sódu bikarbonu. Bielka so solou našlaháme do biela potom po lyžiciach za stáleho šlahania pridávame cukor, vyšlaháme do tuha. Na nižších obrátkach zašlaháme po jednom žĺtka a nakoniec zlahka vareškou vmiešame preosiaté kakao, múku a sódu.
Vylejeme na plytký-vyšupovací plech vyložený pečiacim papierom, rozotrieme rovnomerne po celej ploche a vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 5-8 min. Viac nie bude vysušená. Po upečení necháme chvílu postáť potom stočíme aj s papierom do rolády a necháme vychladnúť.
Zatial si pripravíme plnku.
Stužovač si pripravíme podla návodu na obale. Tvaroh si premiešame s cukrami, vmiešame mäkké maslo a zlahka vmiešame vyšlahanú tuhú šlahačku so stužovačom. Opatrne rozvinieme a odstránime papier s vychladnuteho korpusu natrieme plnku stočíme do rolády, polejeme čokoládovou polevou.
Necháme stuhnúť, krájame horúcim nožom aby sa nelámala.

Poznámka

Odporúčam piecť hneď dve rolády je "prudko" jedlá, plnku nemusíte navyšovať je jej dosť. Ja robím ovocné plnky uvarím ovocný puding, po vychladnutí zašlahám trochu palmely, natriem na korpus, zvyniem. Povrch rolády potieram silikonovým štetcom a nie moc teplou čokoládou, nechám stuhnúť a potom potriem ešte raz teplejšou čokoládou a vyrovnám prípadné nerovnosti.Ak chcete môžte ozdobiť,necháme stuhnúť.

Autor Autor: (Alžbeta)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
3 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Zamatová roláda"

autor: betka11
vložené: 28. 03. 2012 12:15:22  nahlásiť  reagovať
 

dievčatá ďakujem za pomocsmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: betka11
vložené: 26. 03. 2012 16:31:04  nahlásiť  reagovať
 

prepáčte dala som opačne foto na hlavnú stránku a neviem ako to zmeniťsmajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz