Viac ako  4 000  receptov

Medové judáše

Medové judáše
nahoru
Medové judáše Medové judáše Medové judáše Medové judáše
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté
Čas prípravy Čas prípravy: 60 min
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 32-35 kusov

Suroviny:

1 kg hladkej múky 00 (koláčovej), 500 ml vlažného mlieka, 250 g zmäknutého masla (môže byť aj Hera alebo Palmarin), 50g čerstvého droždia, 150 g medu + 1pl na potieranie, 4 žĺtky, kôra z 1 citróna, 1 pl cukru krupice, 1/3 čl soli; maslo na potretie a práškový cukor na posypanie

Postup

Pripravíme si kvások z asi 100 ml vlažného mlieka, 1 pl cukru, 1 pl múky a rozdrobeného droždia. Zmäknuté maslo vymiešame dohladka s medom a žĺtkami. Do zmesi postupne zapracujeme múku, kvások a zvyšné mlieko. Pridáme soľ a postrúhanú citrónovú kôru. Necháme kysnúť na teplom mieste asi pol hodiny. Cesto zľahka premiesime, aby sme vytlačili vzduchové bubliny. Odoberáme z neho kúsky vo veľkosti kačacieho vajca (väčšie ako slepačie), v dlaniach urobíme šúľok s priemerom asi 3 cm, niekoľkokrát ho pretočíme do špirály a judáše ukladáme na plech vyložený pečiacim papierom. Necháme 10 minút podkysnúť, potrieme roztopeným maslom a dáme do rúry predhriatej na 180°C. Pečieme 15-20 minút podľa výkonnosti rúry. Judáše majú byť tmavozlaté. Ešte teplé potrieme medom, ktorý sme zriedili troškou horúcej vody. Vychladnuté múžeme posypať práškovým cukrom.

Poznámka

Pôvodne som piekla judáše z menšej dávky. Teraz dávku, ktorú som uviedla v recepte, pečiem dvakrát, aby sa judáše dočkali Veľkej noci.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Medové judáše"

autor: wanda (neregistrovaný/á)
vložené: 31. 03. 2012 16:15:33  nahlásiť  reagovať
 

tak tieto vyskúšam...

autor: eva hubova
vložené: 29. 03. 2012 23:06:01  nahlásiť  reagovať
 

Jidáše jsem nikdy nepekla a snad ani nejedla, budu to muset napravit, vypadají lákavěsmajliksmajlik

vložené: 29. 03. 2012 15:30:19  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz