Viac ako  4 000  receptov

Živánska v alobale pečená na plechu

Živánska v alobale pečená na plechu
nahoru
Živánska v alobale pečená na plechu
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bravčové mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 120 min plus priprava

Suroviny:

1kg bravcove pliecko, stiplava udena klobasa, 2 velke cibule, zelena paprika, horcica, sol, mleta rasca, cervena mleta paprika, cervena stiplava paprika, vetvicky majoranky, vetvicky rozmarinu, 1 kg zemiaky, olej, alobal.

Postup

Ocistene zemiaky nakrajame na kolieska. Ocistenu cibulu na polmesiaciky, papriku na kolieska.
Maso nakrajame na medajlonky, klobasu na kolieska.
Ja som nerobila zivanku v celom kuse, ale rozdelila som si to na jednotlive balicky, lepsie sa mi potom s tym manipuluje.
Dostatocne velky stvorec alobalu potrieme stetcom olejom, na spodok podavame kolieska zemiakov (povedzme 6 az 8, podla velkosti) hned ich posolime a porascujeme.
Po zemiakovch pokladieme medajlonky masa osolime, poprasime obidvoma paprikami, pofrkame horcicou, polozime kusky byliniek, hrsticku koliesok klobasy, kolieska cibule a papriky, po povrchu som to este raz zlahka posolila.
Dobre uzatvorime balicek tak, aby nam stava nevytekala.
Takto pokracujeme pokial nespracujeme vsetky suroviny.
Dno pekaca,alebo remosky polejeme trochou vody a naskladame balicky.
Pecieme asi hodiny a pol, po tomto case balicky otvorime (pozor na horucu paru) a nechape zapiect cca 30 minut...
Podavame s chlebom.

Poznámka

tento a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2728

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Živánska v alobale pečená na plechu"

autor: wews (neregistrovaný/á)
vložené: 28. 01. 2015 13:13:10  nahlásiť  reagovať
 

podľa mňa tam žiadna paprika nieje potrebná :D ja odjakživa živánsku robím s klobásy, slaninky, bravčového a zemiakov... a neskutočné množstvo cibule a trochu nakrájaného cesnaku a nikdy tomu nič nechýbalo a každému chutilo...takže je to vec každého čo má rád to si tam dá :)

autor: vybusna
vložené: 21. 01. 2015 08:52:17  nahlásiť  reagovať
 

Dominika: vdacne smajlik

autor: Dominika (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 01. 2015 08:51:19  nahlásiť  reagovať
 

Je to skvelý recept, velmi mi pomohol pri mojich pokusoch variť. Skvela kombinácia chutí. Dakujem, za inspiraciu :)

autor: vybusna
vložené: 24. 03. 2014 18:26:27  nahlásiť  reagovať
 

tento a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2728

autor: Martin (neregistrovaný/á)
vložené: 23. 03. 2014 10:52:00  nahlásiť  reagovať
 

Ja to robievam v podstate rovnako, ale davam to do jenskej misy. pečiem 50 minut, nasledne odokryjem a dopeciem cca 15. Vyhoda je, že možem rovno z pekača nakladať na taniere, nie su samostatne balicky.

autor: Stano (neregistrovaný/á)
vložené: 19. 03. 2014 13:25:42  nahlásiť  reagovať
 

No tak ja by som na tom recepte nemenil nic.
Konecne perfektna zivanska. Dakujem za recept smajlik

autor: Marianna (neregistrovaný/á)
vložené: 18. 11. 2012 14:27:03  nahlásiť  reagovať
 

Dnes som urobila,bolo to vyborne a dala som aj zelenu aj cervenu aj zltu papriku a aj sampinony a osobne si myslim ,ze si tam moze pridat kazdy co ma rad... smajlik

autor: Milada (neregistrovaný/á)
vložené: 22. 10. 2012 15:51:07  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:Dakujem za objasnenie.

autor: vybusna
vložené: 21. 10. 2012 23:19:33  nahlásiť  reagovať
 

Milada: pretoze mi viac chuti zelena a nemam rada cervenu ...preto.
Pokial mate vedomost o tom, ze tam ma ist zo zasady cervena a chuti Vam to tak, nevidim dovod, preco by ste pouzivali zelenu.
Toto jedlo som varila takto a tak som napisala aj recept.

autor: Milada (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 10. 2012 23:03:24  nahlásiť  reagovať
 

Malý dotaz:
Prečo "zelená" paprika? Tu sa v zásade používa len červená, zelená ide len do rajčinového základu na paellu alebo na fideuá.

autor: eva hubova
vložené: 22. 04. 2012 15:34:11  nahlásiť  reagovať
 

Vypadá to na velkou dobrůtkusmajliksmajliksmajlik

autor: Jana Pa
vložené: 21. 04. 2012 11:53:31  nahlásiť  reagovať
 

smajlikJá to dělám podobně, jen na spodní část alobalu dám -kousek slaniny, špeku - potom následuje maso, které okořením, potřu hořčici a nakládám cibuli,klobásu,sýry atd.

autor: zizala
vložené: 21. 04. 2012 07:55:34  nahlásiť  reagovať
 

Jooo, takhle v alobalu, kde se krásně propojí všechny chutě, to mám moc ráda smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz