Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Počet porcií (kusov): 4 |
500 g zelenej špargle, 750 ml hovádzieho alebo slepačieho vývaru, 12 pl šľahačkovej smotany, 2 žĺtky, 1 čl soli, 1 čl cukru, čerstvo namleté čierne korenie; sušená šunka (schwarzwaldská, serrano, prosciutto), tvrdý syr
Špargľu ošúpeme, odkrojíme tvrdé konce a pokrájame na 5-7 cm kúsky. Do hrnca dáme zovrieť väčšie množstvo vody so soľou a cukrom a do vriacej vložíme špargľu. Varíme 3-5 minút. Scedíme, preložíme do hrnca a zalejeme vývarom. Keď vývar začne vrieť, hrniec prikryjeme a špargľu varíme 15-20 minút. Mimo sporáka všetko rozmixujeme. Žĺtky zmiešame so 6 pl šľahačkovej smotany a vlejeme do rozmixovaného krému, ktorý vrátime znova na sporák a za stáleho miešania varíme, kým nezačne hustnúť. Trvá to 7-8 minút. Nesmie vrieť. Odstavíme, premiešame so zvyšnou smotanou. Krém sa zvykne podávať studený s kúskami sušenej šunky a s postrúhaným alebo nadrobno pokrájaným syrom. Ale môže sa jesť aj teplý.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|