Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 30 minút | |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
2 Liptov parenice údené alebo neúdené
20 g Liptov Masla
1 šalotka
1 strúčik cesnaku
2 šalátové uhorky
120 g kuracích pŕs pokrájaných veľmi nadrobno
1 ČL karí korenia
soľ a mleté čierne korenie
kúsok červenej papriky pokrájanej na kocôčky
1 PL koriandrových lístkov pokrájaných nahrubo
Uhorku pokrájame na asi 7-8 cm kúsky, vydlabeme ich čajovou lyžičkou tak, aby zostalo dno o hrúbke asi 1 cm.
Cesnak a cibuľu opečieme na panvici na Liptov Masle, okoreníme, osolíme, pridáme kuracie mäso, karí a opekáme za stáleho miešania asi 8-10 minút.
Necháme vychladnúť a premiešame s koriandrovými lístkami. Do vydlabanej uhorky vložíme kúsok parenice, aby pokryla vnútro priemeru uhorky a plníme zmesou s kuracím mäsom. Posypeme paprikou.
Autor: Liptov | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
http://www.nasliptov.sk/rady-a-tipy/kulinarsky-sprievodca/Uhorky-plnene-parenicou-a-chrumkavym-kuracim-masom?recept=22