Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
1 veľký karfiol, 80-100 g syra gruyere (alebo ementál), 2 veľké alebo 10-15 čerešňových paradajok, 200 ml hustej smotany, 7-8 ančovičiek v slanom náleve, 1 citrón, soľ
Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky a vložíme do misy s osolenou vodou, šťavou z 1/2 citróna a kolieskami nakrájanými z druhej polovice. Do hrnca dáme variť vodu so soľou. Keď zovrie, vložíme do nej karfiol a varíme asi 40 minút. Scedíme a schladíme vo vode s citrónom. Na dno zapekacej misy poukladáme plátky masla, trochu ho osolíme (ja som použila poloslané maslo), čím sa karfiol pri pečení ochutí slanou parou zdola. Na maslo dáme ružičky karfiolu, posypeme strúhaným syrom, na ktorý navrstvíme smotanu. Pomedzi karfiol a navrch pokladieme ančovičky. Misu zakryjeme alobalom a dáme piecť na 40 minút pri 180°C. Potom alobal odstránime, pridáme paradajky a pečieme ešte asi 10 minút.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
boze, toto davam na vyskusanie.....moj manzel zboznuje ancovicky a karfiol.....