Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
![]() |
Čas prípravy: 30 minút |
![]() |
Počet porcií (kusov): 2-3 |
700-800 g hrubej bielej špargle, 1-2 zrelé avokáda (podľa veľkosti), 2-3 paradajky, 4-5 vajec, 1 citrón, dijonská horčica, soľ
Drevnaté konce špargle odkrojíme, stonky ošúpeme a pokrájame na asi 15 cm dlhé kúsky. Hlavičky odkrojíme a zvyšné stonky dáme variť do osolenej vody na 25 minút od bodu varu. Potom k nim asi na 5 minút pridáme konce špargle. Vajcia uvaríme natvrdo, prekrojíme ich po dĺžke a vyberieme žĺtky. Z paradajok vyberieme vnútro so semienkami, avokáda prekrojíme a lyžicou z nich opatrne vyberieme dužinu. Pokvapkáme ju citrónovou šťavou, aby nesčernala, polovicu pokrájame po dĺžke na hrubšie polmesiace, zvyšo rozpučíme vidličkou a zmiešame so žĺtkami. Zmes osolíme, ochutíme horčicou a naplníme ňou vajíčka a paradajky. Na druhom podnose obložíme avokádovými polmesiacmi uvarenú špargľu.
Predjedlo alebo ľahká večera s pohárom bieleho alebo ružového vína.
![]() |
Autor: amalia |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Zajímavý receptík
Ale máš, Milik, tie kalórie sú zdravé, od nich sa nepriberá. Nie je tu nijaký živočíšny tuk
aaach..co mi to robis......taka velka fajnotka....a furt nemam na rok