Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Počet porcií (kusov): 1 porcia |
480g kus masa na steak , gramy nie su ale smerodatne, steak by mal byt vysoky minimalne 2,5 cm..ten moj mal 3cm
Velky cesnakovy strucik, maslo, cervene vino, hrubozrnna sol, cerstvo nadrvene roznofarebne korenie, vetvicka rozmarinu.
Maso na stejk by malo byt odlezane aspon 40 dni a malo by byt z urcenych plemien. V tomto smere sa budeme musiet spolahnut na nasho masiara.
Maso neumyvame, nemarinujeme. Aspon hodinu pred pripravou ho vyberieme z chladnicky a nechame odpocivat pri izbovej teplote.
Panvicu rozohrejeme tak, ze sa z nej dymi.
Lyzicku oleja si rozotrieme na dlane a takymi rukami stejk vyhladkame.
Maso hodime na dymiacu panvicu a nechame ho opekat 2 az 3 minuty. Kliestami maso otocime a pecieme ho dalsich 2 az 3 minuty. Maso znovu otocime a hned odlozime panvicu zo zdroja tepla. Cerstvo prerezanym strucikom cesnaku pochodime po povrchu stejku, na vrch dame platok masla, rozmarinovu vetvicku a maso prikryjeme alobalom a hned aj pokrievkou.
Pracujeme rychle aby sme nemali zbytocne tepelne straty.
Takto utesneny steak nechame odpocivat 10 minut.
Medzitym si pripravime prilohy podla vlastnej chuti.
Po desiatych minutach steak prelozime na teply tanier, ak na panvici ostalo malo masla, este pridame lyzicku, rozpustime, zastrekneme cervenym vinom a nechame prevriet.
Maso posolime hrubozrnnou solou...posypeme cervstvym drvneym korenim a prelejeme ho omackou.
Ked som vlozila tento recept http://www.toprecepty.sk/recept/3370-steak-z-hov%C...
tak som pisala, ze neviem kde by som mala kupit maso T bone a dnes mi ho zrazu necakane manzel priniesol domov. Robila som s tymto masom prvykrat a najprv som ho piekla z kazdej strany len dve minuty, po odpocinuti sme zistili, ze maso je zuvave. Tak som ho dala opekat este po minute z kazdej strany. neverila som, ze to este zachranim, ale v skutocnosti si manzel pochvaloval. Maso bolo krasne tmavoruzove a krehke...aj ja som si ukrojila. Nech je ako chce....ci je uz to maso T bone ospevovane ako chce...pravdepodobne sa vratim znovu len k tej svieckovej....ale najskor este dam sancu vysokemu rostencu.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
7 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Bože, proč tady vůbec lezu , to je můj sen, okoštovat kus flákoty, ta, je ale nádherná a určitě luxusní, o tom nepochybuju
Krása, krása, krása, hned bych se zakousla
S tym steakom to bolo tak ze manzelka vravela, ze by rada dakedy skusila aj t-bone steak, no a idem takto v stredu domov z roboty na bicvajku a po ceste narazim na cedulu "T-Bone steaks" - tak som zobral. Napoprve bol nie dobry, ale ked sa este dopiekol, tak uz bol skvely.rnPovedal bysom, ze prepeceny moze byt iba ak je svieckovica, ale ine druhy masa su potom tuhe.
Mňam, já můžu i krvavý steak ...
amalia: ja si to o ockovi kubikovi myslim tiez
amalia: amalijka, ja si nedam svieckovu pokrajat, ale si ju krajam sama a fakt to mam vysoke niekedy aj 4 cm...jedine tak sa mi podari. robila som z rostenca a ten mal 2cm a veru som z neho musela po neuspesnom pokuse steaku urobit hovadzie filety na zelenine
Fotka ma tak očarila, že som si až teraz prečítala poznámku. Asi nemám šťastie na dobrú sviečkovú, dokonca aj ten kúsok, čo je z nej na T-bone sa mi takmer vždy prepečie dosucha Niekde je ten pes zakopaný... Lebo tvoja sviečková, čo si sem dala nedávno, bola comme il faut
Milik, nádherný biftek, podaril sa ti Tak si predsa len prepadla mäsiara? Vietnamka, myslím, že ocko Kubík je šťastný muž, za taký steak by bol vďačný každý chlap+3
no pravdaze nie, on by najradsej, keby to este zilo na tanieri
vietnamka: aj tvoj manzel s tebou suhlasi?
ja som tiez fanusik svieckovej, a to prepecenej, ziadna ruzova húžva . Hoci, z tejto by som si veru dala.