Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
½ hlávky kelu ( česky kapusta ), 4 - 5 zemiakov, rasca, mlieko alebo smotana, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice oleja, soľ, cukor, ocot, 2 strúčiky cesnaku
Kel ( česky kapusta ) narežeme na rezance, zalejeme vodou, osolíme, pridáme rascu, na plátky narezaný cesnak a povaríme 10 min. Potom pridáme na kocky narezané zemiaky a varíme, kým nie sú mäkké. V mlieku alebo smotane rozhabarkujeme múku a kel zahustíme. Ochutíme cukrom a octom, aby mal prívarok príjemnú sladkokyslú chuť.
Prívarok musí byť dosť hustý, nesmie tiecť. Podávame s fašírkami, kúskami mäsa, pečenou klobáskou alebo klobáskou na cibuľke, alebo len s volským okom. Kto chce, pridá si krajíček chleba.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.