Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Ryby |
![]() |
Čas prípravy: 10 + 120 na marinovanie + 6 minút na grilovanie |
![]() |
Počet porcií (kusov): 2- 3 |
800 g čerstvého mečiara, 1 čerstvá štipľavá paprička (habanera, jalapeňo...), 2x3 cm čerstvého zázvoru, 3 veľké strúčiky cesnaku, panenský olivový olej, suché biele víno alebo šťava z citrónu, soľ; listy šalátu, paradajky, zelenina na grilovanie - baklažány, huby (môžu byť aj šampiňóny) alebo iná zelenina
Papričku posekáme nadrobno, zázvor ošúpeme, zo strúčikov dobrého cesnaku stiahneme šupku, prekrojíme ich po dĺžke napoly a odstránime nestráviteľný prostriedok. Zázvor a cesnak postrúhame alebo prelisujeme, rozotrieme na lopáriku so soľou a zmiešame s posekanou paprikou. Touto kašičkou potrieme z oboch strán mečiara, ktorého sme v mieste chrbtice prekrojili napoly. Na dno misy nalejeme trošku oleja premiešaného s vínom alebo s citrónovou šťavou, zvyškom marinády polejeme rybu, misu zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Namarinované stejky vložíme do zatváracej mriežky na grilovanie, aby sa pri opekaní mečiar nerozpadol. Grilujeme ho najprv 1 minútu z každej strany, potom po 2 minúty tiež z každej strany. Na okraji grilu opečieme huby a pozdĺžne nakrájané plátky baklažánu, ktoré sme predtýžm trošku osolili a pokvapkali olivovým olejom. Podávame s listami šalátu a pokrájanými paradajkami, premiešanými pred podávaním s olivovým olejom, citrónou šťavou a soľou. Môžeme opiecť aj inú zeleninu podľa chuti a kúsky bagety.
![]() |
Autor: amalia |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.