Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá | |
Čas prípravy: 20 | |
Počet porcií (kusov): 2-4 |
4 plátky ovocného chleba s pomarančom od Warburtons
1 stredne veľké vajce
½ ČL vanilkového extraktu
15 g krupicového cukru
150 ml polotučného mlieka
25 g masla Liptov
100 g malín
100 g jahôd, nakrájaných na plátky
2 PL číreho medu
Plátky chleba priečne prekrojte. V plytkej miske vyšľahajte vajce, vanilkový extrakt, cukor a mlieko. Namočte plátky chleba do vajcovej zmesi a otočte ich, aby boli obalené z oboch strán.
Vo veľkej teflonovej panvici rozpusťte maslo. Keď začne bublať, vložte obalený plátok chleba. Opekajte 1-2 minúty z každej strany do zlatista. Rozdeľte na 2 zohriate taniere.
Asi 1 minútu pomaly ohrievajte maliny a jahody s 2 PL číreho medu. Zohriatu zmes dajte na plátky chleba a ihneď podávajte, môžete ešte pokvapkať medom.
Toto sú špeciálne nedeľné raňajky a skutočné príjemná obmena francúzskeho toastu. Môžete ho vyskúšať s rôznym bobuľovým a iným ovocím, napríklad banánmi.
Autor: Liptov | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
rozhodne vyskusam....moj manzel taketo vecicky lubi....