Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 60 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
200g bravcova krkovicka bez kosti
1 velka biela paprika
1 stiplava feferonka (resp. podla vasej chuti)
1 paradajka
100 ml pasirovane paradajky (pouzivam tie v krabicke)
3 hnede zampiony
mala cibula
2 struciky cesnaku
2 lyzice oleja
1 lyzicka mleta cervena paprika
sol
Papriku, stiplavu feferonku a cibulu ocistime a nakrajame na pruzky.
Paradajku rozrezeme na polovicu a vyberieme mokre vnutro. Ostatok nakrajame na kocky.
Ocisteny cesnak naplatkujeme.
Maso pokrajame na hranolky.
Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na nom maso zo vsetkych stran do zlata.
Posolime a popaprikujeme, premiesame a hned podlejeme trochou horucej vody. Pridame nakrajanu papriku, cesnak, paradajku, feforonku a premiesame. Prilejeme pasirovane paradajky. Vsetko premiesame, este posolime a ak treba podlejeme este trochou horucej vody. Dusime pod pokrievkou za obcasneho podliatia cca 60 minut.
Nikdy nepodlievame velkym mnozstvom vody, skor po lyziciach.
Ak mate po uduseni vela stavy, tak ju trochu zredukujte.
Zampiony rozrezeme na platky a opecieme ich na panvicke na troske masla. Osolime ich a medzi prstami posypeme mletou rascou.
Porcie masa posypeme opecenymi zampionm.
Ako prilohu davam zemiakove placky (harulu).
http://www.toprecepty.sk/recept/1048-zemiakove-pla...
Tento a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=306
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
V recepte nie je napisane co treba robit s malou nakrajanou cibulou a mokrym vnutrom z paradajok
Milka: tak som sa pozrela pozriet na tu omacku a priznavam, ze by som ju asi nezvladla....neviem ako pali v skutocnosti, ale podla obalu to musi byt peklo....
Mňam už sa teším keď si ho navarím.
Ohľadom štipľavosti naučila som sa používať extra pálivú omáčku a zatiaľ ma nesklamala je super. Blairs After
http://www.extrapaliveomacky.sk/Blair-s-After-Deat...
Marta:aj ja dakujem za vyskusanie
Dakujeme. Bolo to vyborne.
doplnam recept pre tych, kt. su zaciatocnici a nevedia sa este celkom orientovat v kucharskych pojmoch
biela paprika
http://www.zlacnene.sk/detail/paprika-biela-482726...
zelena paprika
http://www.zlacnene.sk/detail/paprika-zelena-46097...
pri stiplavych paprickach rozlisujeme viacero stupnov palivosti.
tu si musite pomoct svojou mierou znasanlivosti
Niekedy musim do masoveho vyvar dat vyvarit niekolko chilli papriciek a musim ich este aj rozdrvit...a aj tak nedosiahnem efekt stiplavosti...a niekedy mi staci dat jednu a ani ju nedrvit.....vyvar je nadherne palivy tak ako to mame radi.
do detvianskej odpocuram skor stiplavejsie, ako sladsie..ale je to skratka na chuti konzumenta.
Pokial Vam vadi moja gramatika....ospravedlnujem sa, robim chyby, ale mam zato, ze toto je zaujmovy portal o vareni a nie o gramatike. pokial niekto nerozozna sampinon od zampiona a chyba mu interpunkcia, tak je to na moju skodu, ze recept si ti, co nerozumeju , prestanu vsimat.
Anna: starosti???
Jsem Češka a přesto mi i tyhle recepty přijdou srozumitelné a to naprosto a zcela
Ale píšu hlavně proto, že já tedy, na rozdíl od vás, neštiplavou feferonku znám (kamarád nás podaroval několika druhy, některé se jen tak do pusy dát nedají, ale jsou tam i neštiplavé - divný, co?)
A tzv. bílá paprika (nebo též slovenská), tenkostěnná, se pod těmito názvy prodává i u nás.
Anna: dobry vecer...nemam co ine napisat, len zopakovat to iste...urcite existuju recepty, ktore budu okrem zrozumitelnosti aj bezchybne. Je to pre Vas dolezite a preto Vas chapem, ze tie moje budete jednoducho ignorovat.
Nie sú nezrozumiteľné, len sa ťažko čítajú s toľkými chybami.
Anna: Mila *Anna* mrzi ma , ze Vam moje recepty pridu nezrozumitelne. Som presvedcena, ze si najdete k nim adekvatnu nahradu a ta bude pre Vas prijatelna. Prijemne varenie.
Ešte som zabudla:
Čo je podľa Vás "biela paprika"?
U nás existuje červená, zelená a oranžová, ale bielu som ešte nikdy nevidela.
Ďakujem.
Pani Výbušná, recept je fajn. V nedeľu bude na stole.
Mám niekoľko otázok:
Poznáte feferónku, ktorá nie je štipľavá? Ja nie.
Prečo šampiňóny nazývate Zampiony?
Videla som viacej vašich receptov a musím povedať, že písať bez dĺžňov a mäkčeňov je možno pohodlné, ale na čítanie nie príliš zrozumiteľné.
mňam, krásný recept
To musela být dobrota...moje milované houby
můžu napsat jen - mňam Tohle by v naší rodině stopro uspělo.
Krásný oběd