Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zaváraniny |
tekvica, ocot nálev : na 1 l vody : 500 g kryštálového cukru, 1 citrón, 5 klinčekov ( hřebíčky ), 1 celá škorica, 1 celá vanilka
Tekvicu narežeme na úhľadné kocky, zalejeme vodou s trochou octu a necháme cez noc stáť. Ráno vodu zlejeme, zalejeme čistou vodou a znovu pridáme trocha octu. Necháme stáť do obeda. Potom vodu zlejeme. Tekvicu zalejeme čistou vodou tak, aby tesne zakryla tekvicu, pričom množstvo vody odmeriame. Na 1 l vody dáme 500 g kryštálového cukru, 1 na kolieska narezaný citrón, 5 klinčekov, 1 kúsok celej škorice, 1 celú vanilku ( polámeme aj vanilku aj škoricu ). Tekvicu varíme do sklovita, potom ju dierovanou naberačkou vyberieme do fliaš ( aj s citrónom a škoricou ) a nálev necháme ešte 5 min povariť. Horúcim nálevom zalejeme tekvicu, ihneď uzavrieme a fľaše uložíme do suchého dunstu do deky. Necháme ich v deke do úplného vychladnutia.
Príprava kompótu má tú výhodu, že ho pripravujeme postupne, ako dozrievajú tekvice. Vanilku môžeme vynechať, je dosť drahá.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.