Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 10 min + vyprážanie | |
Počet porcií (kusov): 6 |
1kg mletého morčacieho mäsa zo stehna,
1 vajce,
2 veľké cibule,
veľká hrsť nasekanej petržlenovej vňate,
soľ, korenie,
olej na vyprážanie
1. cibuľu nakrájame na kocky a popražíme na oleji (stačí 1-2 lyžice) do sklovita
2. medzitým si do misy dáme mleté mäso, petržlenovú vňať, rozklepnuté vajíčko
3. keď je cibuľa hotová, spolu s olejom, na ktorom sa robila, ju vlejeme do misky ku mäsu
4. dobre rukou premiešame
5. osolíme, okoreníme (ja som dala 2 lyžičky soli a lyžičku korenia)
6. rukami namočenými do studenej vody (aby sa mäso nelepilo) vytvarujeme malé fašírky (moje mali priemer tak 5cm))
7. fašírky vyprážame na oleji do chrumkava
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Možno ich však použiť aj ako prílohu k prívarkom, výborné sú tiež s paradajkovou omáčkou.
Recept som našla na mimibazáre. Autorka však fašírky piekla. Mne sa zdalo morčacie mäso príliš suché, preto som vyprážala, ale dietári môžu aj piecť v rúre.
Autor: vietnamka (Radka Zamborova) | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.