Viac ako  4 000  receptov

Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron

Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron
nahoru
Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyňa
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

200g papricky pimientos de padron
olej,
hrubozrnna sol

Na wrapy :
3 tortillove placky
2 mrkvy
salatova uhorka
salatove listy (ja som pouzila cinsku kapustu bez zil)

Na natierku :

200g makky roztieratelny syr
mokka lyzicka paprikova natierka
stiplava mleta paprika (podla chuti)
nasekana zelena vnat z mladej cibulky
nasekana koriandrova vnat
sol, mlete cierne korenie

Na kura :

300g kuracie prsia (bez koze, bez kosti)
2 velke lyzice biely jogurt
1 mala lyzicka stiplava mleta paprika
2 male lyzicky horcica
sol

Postup

Zapneme ruru a dobre ju vyhrejeme.
Kuracie prsia narezeme na dlhe pasy, posolime ich a polozime ich na vacsi kus alobalu.
Jogurt, horcicu, stiplavu papriku vymiesame dokopy a zo vsetkych stran ponatierame kuracie pasy.
Alobal dobre uzavrieme zo vsetkych stran do balicku, polozime na pekac a dame piec na 45 minut.
Po upeceni nechame maso vychladnut.

Syr vymiesame s paprikovou natierkou, mletou paprikou, zelenymi bylinkami a podla chuti osolime a okorenime.
Mrkvu ocistime, uhorku umyjeme. Zeleninu nakrajame na tenucke pruzky v hrubke zapalky.

Kazdu tortillu natrieme tretinou syrovej natierky az po okraj.
Na kraj placky dame tretinu upeceneho masa, polozime salatovy list, po dlzke posypeme mrkvou a pokladieme uhorky.
Zabalime ako palacinku a hned pevno zabalime do potravinovej folie, alebo alobalu.
Odlozime do chladnicky aspon na 2 hodiny aby tortilla od natierky zmakla.
Wrap krajame dosikma.

Do mensieho kastrolika dame vyssiu vrstvu oleja a nechame rozohriat.
Zelene papricky pimientos de padron umyjeme a dokladne osusime.
Stopky neodstranujeme, vyborne posluzia pri jedeni.
Vlozime ich do horuceho oleja a opekame kym sa nezacnu tvorit pluzgiere a hnednut. Ked uz su hnedaste, vyberieme ich a dame odkvapkat na servitku. Nakoniec ich posypeme hrubozrnnou solou.
Podavame k wrapu ako prilohu.

Poznámka

Papricky pimientos de padron je specialna odroda urcena na pecenie. Pochadza ako inak z mexika , ale najvacsiu popularitu ma v spanielsku. V oblasti kde sa pestuje, sa kona kazdy rok festival tejto papriky.
Tato paprika nie je stiplava...vacsinou....jej konzumacii sa hovori aj *ruska ruleta*, pretoze vo varke sa vzdy najde nejaka, ktora konzumentovi vypali dieru do lica. V nasom 200g balicku takato nastastie nebola :o)

Tento a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=259

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Wrap s pečenými papričkami pimientos de padron"

autor: Zdeno (neregistrovaný/á)
vložené: 12. 08. 2014 22:06:03  nahlásiť  reagovať
 

Ku paprickam, zasadne pouzivat slnecnicovy olej, papricky vybrat este pred ohnednutim - ked zacinaju mat nadych do zlatista, kazda sa robi inak, mnsia samozrejme rychlejsie, treba sledovat. Inak, su dostat odrody - 100 % nestiplave - z Galicie a rucny zber, v Spanielsku napriklad v potravinach Cadiz, z oblasti Couto. smajlik

autor: Patricie
vložené: 05. 08. 2012 22:25:26  nahlásiť  reagovať
 

smajlikBáječný recept.

autor: Rebelka
vložené: 04. 08. 2012 19:22:51  nahlásiť  reagovať
 

smajlikNádherasmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 04. 08. 2012 10:50:16  nahlásiť  reagovať
 

pipre: ach pipre, ako rada ta vidimsmajlik

autor: pipre
vložené: 04. 08. 2012 10:45:40  nahlásiť  reagovať
 

To vypadá strašně dobře. Vzhledově i chuťověsmajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz