Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 120 | |
Počet porcií (kusov): 3 porcie |
1 kg bravcove maso na pecenie
300g sladke zemiaky
6 ks salotka
nastruhana kora z citrona
0.5 l horkeho piva
1 pastrnak
lyzica bravcovej masti
hrubozrnna sol
Zeleninu ocistime, sladke zemiaky nakrajame na vacsie mesiaciky a pastrnak na kusky.
Maso umyjeme, osusime.
Na dno pekacika dame mast a podlejeme polovicnym mnozstvom piva.
Vlozime pastrnak, salotku a maso.
Maso a zeleninu osolime zo vsetkych stran solou a prikryjeme alobalom.
Dame piect do vyhriatej rury.
Po hodine pecenia, dame dolu alobal k masu pridame sladke zemiaky, znovu vsetko posolime, posypeme vsetko citronovou korou, zalejeme pivo a pecieme dalsiu hodinu, resp. dovtedy pokial nie je maso makke.
Po upeceni nechame trosku vychladnut, pokrajame a podavame so zemiakovou kasou, oblozene so zeleniou , mesiacikmi cerstveho jablka a preliate vypekom
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ivica Kassayova: osa....naozaj je to tak ako pise sofia....to cervene su sladke zemiaky...tie biele mesiaciky je jablko....a pastrnak som zabudla naaranzovat..je biely ako petrzlen.rnbtw oni miesto pastrnaka davali repu (kvaku), lenze ja som kvaku v obchodoch nevidela ani v mnichove, ani v bystrici...len u mojej mamy v pivnici...u nas sa pestuje kvoli tomu,k ze sa dava do sladkej fazulovej polievky....rntakze som tu kvaku nahradila pastrnakom...
Ivica Kassayova:...to červené sú sladké zemiaky-bataty....a paštrnák je biely ako petržlen.....žiadne jablčka to sú tie upečené sladké zemiaky.....asi thak
Ja som si vždy myslela, že paštrnák je taký väčší petržlen, teda vyzerá ako petržlen, je biely. A on je červený ako mrkva,ako vidím na Tvojej fotke.A ešte mi napíš, či tie mesiačiky vedľa mäska a zemiakovej kaše sú výpekom preliate jabĺčka. Je to krásne celé, hneď by som si dala na obed!