Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá |
500 g zemiakov, 125 ml vody, 20 g masla, soľ, 80 g polohrubej múky, 2 vajcia, 100 g mäkkej klobásy, čierne korenie, kari
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a nastrúhame. Vodu s maslom privedieme k varu, vsypeme múku a cesto odpaľujeme. Necháme vychladnúť, postupne vmiešame vajcia. Nakoniec vmiešame nastrúhané zemiaky, nadrobno nakrájanú klobásu, ochutíme soľou, korením a kari. Z cesta lyžicou vykrajujeme väčšie noky a smažíme vo fritéze alebo vyššej vrstve oleja z oboch strán 2 minúty. Podávame so zeleninou alebo kečupom.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Robila som vcera vecer pre navstevu a aj pre mna, musim konstatovat, ze to bolo fantasticke a navsteva sa velmi vydarila. Dakujem za vyborny a uuuuuzasny recept. Podavala som s kecupom a studenou jogurtovou omackou. Urobila som z 1 kg zemiakov a pokrajala som len asi 15 Dkg salamy (viac chladnicka nedala) a uplne to stacilo. Velmi pekne dakujem a prajem vsetko dobre