Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá |
500 g zemiakov, 125 ml vody, 20 g masla, soľ, 80 g polohrubej múky, 2 vajcia, 100 g mäkkej klobásy, čierne korenie, kari
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a nastrúhame. Vodu s maslom privedieme k varu, vsypeme múku a cesto odpaľujeme. Necháme vychladnúť, postupne vmiešame vajcia. Nakoniec vmiešame nastrúhané zemiaky, nadrobno nakrájanú klobásu, ochutíme soľou, korením a kari. Z cesta lyžicou vykrajujeme väčšie noky a smažíme vo fritéze alebo vyššej vrstve oleja z oboch strán 2 minúty. Podávame so zeleninou alebo kečupom.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Robila som vcera vecer pre navstevu a aj pre mna, musim konstatovat, ze to bolo fantasticke a navsteva sa velmi vydarila. Dakujem za vyborny a uuuuuzasny recept. Podavala som s kecupom a studenou jogurtovou omackou. Urobila som z 1 kg zemiakov a pokrajala som len asi 15 Dkg salamy (viac chladnicka nedala) a uplne to stacilo. Velmi pekne dakujem a prajem vsetko dobre