Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy |
![]() |
Čas prípravy: cca 60 min. |
![]() |
Počet porcií (kusov): 1 plech |
Cesto: 500 g. mrkvy, 250 g. vlašských orechov, 250 g. hladkej múky, 2 Pl. sódy bicarbóny, 2 Pl. mletej škorice, 200g. hrozienok, 300 g. krištáľového cukru a 250 ml. oleja.
Krém: 300 g. mäkkého syra /Maskarpone, Apetíto, atd./, 200 g. práškového cukru, šťavu a kôru z 1/2 citróna a 120 g. masla.
Mrkvu očistite a nastrúhajte, orechy pomeľte a všetko zmiešajte spolu s múkou, sódou dicarbónou, so škoricou, hrozienkami, krištáľovým cukrom a olejom.
Cesto vylejte na vymastený plech a pečte v rúre pri 180°C asi 30 min.
Koláč nechajte úplne vychladnúť.
Vymiešajte krém z mäkkého syra, práškového cukru, na ktorý ste naliali šťavu z citróna, kôry a masla.
Potrite ním koláč a nechajte minimálne hodinu tuhnúť v chladničke.
Recept som našla v nedeľonom vydaní Nového času. Autorom je šéfkuchár Miroslav Práznovský.
Foto, je moje vlastné.
![]() |
Autor: Klaris (Klára Keselyová) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vypadá to dobře