Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pomalý hrniec | |
Čas prípravy: 3 hodiny pomalenia na II stupni | |
Počet porcií (kusov): 3 porcie |
Na papriky
500 g mlete bravcove maso z lopatky, alebo krkovicky
4 papriky
1 vajce
3 lyzice uvarenej ryze
1 cibula
3 pl olej
1 pl susena majoranka
1 mala lyzicka sol
Na omacku
4 pl olej
2 kopcovite PL hladka muka
krabicka pasirovanych paradajok
pol lyzicky mleta skorica
cukor podla chuti (ja som davala 2 PL)
1 CL sol
Cibulu ocistime, nakrajame na kocky a poprazime na oleji do svetlozlata.
Paprikam zrezeme vrsok, vyberieme bez porusenia stien jadrinec a umyjeme ich.
K masu pridame oprazenu cibulku aj s olejom, vajce, ryzu, majoranku, sol a dobre vymiesame. V rozpise nemam mlete korenie, ale kludne mozeme pridat pol lyzicky.
Zmesou naplnime papriky a zo zvysku urobime gulky o nieco mensie ako tenisova lopticka.
Niekto robi len gulky, ale podla mna je tam ta zelena paprika velmi dolezita na finalnu chut omacky, ktora je bez nej taka ...prazdna.
Kto ma kameninovu nadobu tak pracuje samozrejme rovno v nej. Kto ma porcelanovu, tak musi urobit zaklad na omacku v rajnicke.
Takze rozohrejeme olej a zasypeme ho hladkou mukou. Ja som zabudla kolko som davala, takze tie dve lyzice su orientacne...skuste najprv jednu a po premiesani dosypte, tak aby vznikla naozaj husta kasa, dolejeme 200 ml horucej vody a jednu tretinu paradajkovej stavy z krabickya nechame prevriet. Vznikne nam znovu husta kasa. Tu prelozime do porcelanovej nadoby v PH, zalejeme druhou tretinou stavy z krabicky a preslahame metlickou .
Pridame sol, mletu skoricu a vlozime naplnene papriky a gulky.
Mne bolo omacky dost, takze som uz naozaj len tak opatrne priliala ostatok omacky, ale ak mate radsej vela omacky, tak kludne vlejte celu. Miesto doliatia zbytku paradajkovej omacky....ak mate domaci kecup, tak mozete dat 3 lyzice domaceho kecupu.
Nadobu prikryjeme a nechame pomalit na II stupni tri hodiny.
Da sa samozrejme pomalit aj na I stupni..tam by som to videla tak na 5 hodin.
Ked je paprika hotova, dochutime cukrom a solou podla svojej chuti.
Robila som u dcery, ktora ma PH s kameninovou nadobou...pokial uvazejete o kupe PH, tak Vam z celej duse odporucam pri vybere jedine ten s kameninou...aj ked je drahsi. Praca je omnoho rychlejsia, cistejsia a uspornejsia.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.