Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
4 ks kuracích pŕs, 1 citrón, 1 ČL rozmarínu, olivový olej, soľ, grilovacie a gyros korenie
Omáčka: 1 väčší pór, 3 PL olivového oleja, 3 PL hladkej múky, 500 - 600 ml mlieka, soľ, mletý muškátový oriešok, ocot, cukor, mleté čierne korenie
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme zmesou korenín a rozmarínom.
Citrón umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska.
V grilovacej panvici ohrejeme olivový olej. Na jednu polovicu panvice položíme kolieska citróna a na druhu polovicu položíme ochutené kuracie mäso. Na miernom plameni ich spolu opečieme cca 7 - 8 minút z každej strany, kým mäso nebude pekne prepečené.
Pripravíme si omáčku: Do hrnca dáme olivový olej, ktorý ohrejeme, pridáme múku, chvíľu ju opražíme, zalejeme studeným mliekom a za stáleho miešania povaríme. Pridáme kolieska póru a varíme 5 - 10 minút. Nakoniec ochutíme podľa chuti soľou, korením, muškátovým orieškom, octom a cukrom.
Grilované kuracie prsia nakrájame na plátky a polejeme omáčkou. Vhodná príloha je ryža ochutená mletou paprikou a cesnakom.
http://dobre-jedlo.blogspot.sk/2012/04/grilovane-k...
Autor: rchrenko (René Chrenko) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|