Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá |
staré zemiaky : 2 kg zemiakov, 3 cibule, trochu oleja, 400 g údenej slaniny, 250 g mrazenej kukurice
nové zemiaky : to isté + petržlenová vňať a rasca ( kmín )
Zemiaky rozkrájame na štvrťky a v slanej vode uvaríme. Scedíme a rozmačkáme. Slaninu nakrájame na kostičky, rozškvaríme vo väčšom hrnci, pridáme ešte trochu oleja (podľa toho, koľko tuku sa vyškvarí zo slaniny, zemiaky musia byť dobre omastené), nakrájanú cibuľu a opražíme ju dozlata. Vmiešame rozmačkané zemiaky, kukuricu a dobre premiešame. Podávame horúce s vychladeným kyslým mliekom, acidofilným, kefírom.
Nové zemiaky olúpeme od tenkej šupky, umyjeme a nakrájame na štvrťky. Slaninu nakrájame na kostičky, rozškvaríme, pridáme nakrájanú cibuľu, opražíme, pridáme zemiaky, osolíme, pridáme kmín (asi 1 lyžicu), trošku podlejeme vodou a za občasného miešania dusíme do mäkka. Ak by zemiaky obsahovali ešte vodu, je treba ju úplne vydusiť. K mäkkým zemiakom pridáme sekanú petržlenovú vňať a kukuricu. Podávame horúce s vychladeným kyslým mliekom, acidofilným, kefírom.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.