Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá | |
Počet porcií (kusov): 9-10 |
500 g hladkej muky
200 ml mlieka
1/2 kocky drozdia ( prip. susene drozdie 7 g)
1 KL krystaloveho cukru
2 KL soli
1vajce
125 ml kyslej smotany ( u mna creme fraiche)
1 mrkva alebo zemiak ( do oleja proti prepalovaniu)
poleva na potieranie langosov:
3-4 struciky cesnaku ( prelisovat)
cca 1/2 KL soli
trochu vody
okrem toho:
smotana na potretie, (prip. kecup), postruhany tvrdy syr
100 ml mlieka zahrejeme s cukrom . Mlieko nesmie byt horuce lebo nevykysne drozdie. Pridame rozmrvene drozdie ( prip. susene), zamiesame. Poprasime jemne mukou a prikryjeme malym tanierikom ( pokrievkou) a na teplom mieste nechame vykysnut. Do misy preosejeme muku, pridame sol a premiesame. Potom pridame smotanu, vajce, vykysnuty kvasok a zbytok mlieka, ktore sme si medzitym tiez prihriali. Vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a nechame podkysnut. Naolejovanou lyzicou odkrajujeme kusky cesta a rukami poroztahujeme cesto do placiek. Ak by sa vam cesto lepilo na ruky, tak mozete si ruky potriet olejom, alebo silikonovu podlozku (prip. tacku, tanier) potriet olejom a tak vytvarovat langose. Do rozpaleneho oleja dame zopar kruzkov ocistenej ostruhanej mrkvy alebo zemiakov, ktore zabranuju prepalovaniu oleja. Vymenime kruzky mrkvy alebo zemiakov podla potreby. Polozime langos, stiahneme olej a smazime ho z kazdej strany do zlatista. Ihned po vybrati potrieme langos cesnakovou polevou. Pred podavanim potrieme smotanou a posypeme postruhanym syrom. Z tejto davky vyjde 10 langosov. Mnozstvo zavisi od toho, v akej velkosti ich urobite. Ak nespotrebujete cele cesto, kludne ho mozete v mikrotenovom sacku odlozit do chladnicky. Cesto v chladnicke postoji aj 3-4 dni. Dobru chut!
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2012/09/robi...
Autor: adkas | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Zuzana:ide tam 1 vajce....pri kopirovani reeptu z mojho blogu mi tato polozka akosi vypadla :)....v poznamkach mate uvedeney rozklikavaci linka na blog....stacilo iba kliknut a mate to aj s fotopostupom :)
Erika: Nedajte do nich to vajce a mali by zostať mäkšie. Inak sú famozne
V rozpisu surovin není uvedené vejce a v postupu práce ano, tak kolik jich tam přijde?
Neviete mi poradiť, keď langoše odložím do mrazničky a potom ich chcem zohriať, tak mi vždy ostanú tvrdé. Neviete mi poradiť ako ich spraviť aby boli mäkké skoro ako ked ich vypražím?