Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
cca 1200 g ryby - čisté mäso
1 cibuľa
olej /masť, príp. údená slanina rozškvarená/
3 paradajky
3 papriky
červená paprika mletá
1 - 2 ks feferónka
soľ
voda
ja dávam aj 2 strúčiky cesnaku
Podusíme pokrájanú cibuľu na masti, oleji, príp. rozškvarenej údenej slanine. Pridáme červenú mletú papriku, pokrájanú papriku a paradajky, feferónky. Chvíľku podusíme, vložíme kúsky ryby, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme. Uvaríme si dobré široké domáce rezance, pripravené z 1 vajca a hrubej múky. Pri servírovaní dáme na tanier uvarené rezance, kus rybieho mäsa, zalejeme polievkou a správny Maďar nezabudne pridať kopček dobrej kyslej smotany. K tomu čerstvý chlieb.
Naučila som sa variť aj jesť túto špeciálnu polievku v Maďarsku. Samozrejme, existuje viac variant na jej prípravu. Často sa zvykne variť vonku pri rieke v kotlíku, nemieša sa, iba sa kotlíkom pohybuje. Najlepšia je z viacerých druhov rýb.
Autor: magdalenka | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
ibc:Skúste sa nabudúce vyjadrovať slušne. Váš komentár bol zmazaný.
panebože, copak maďaři maj moře???!!!
vždyť je to vynikající polévka ale ze sladkovodních ryb
Keď sa to varí z pangasiusa alebo z makrely, treba použiť morskú soľ.
Priatelia preboha ak vyvarate pangasiusa alebo makrelu nevolajte to Halaszle!
Jiřinka, tvoja reakcia (aj foto) ma veľmi potešila.
Dnes jsem uvařila,ale protože jsem tuto polévku nikdy nejedla,můžu posuzovat podle toho jak nám chutnala když jsem ji udělala přesně podle receptu...chutnala nám moc ,jako rybu jsem použila panga a udělala domácí nudle....posílám fotku...
Ja som to uz robila z morskych ryb, ale vobec mi to nechutilo a to rybie mäso bolo ako drevo... mozno to bolo ciastocne sposobene tym, ze tie ryby boli mrazene... ale aj ryby z umeleho chovu mi tak divne chutia
hm... v piatom sme mali pangasia, rozmrazeneho a bol super, tak neviem
Erika, ja nemám problém uvariť to aj z makrely, alebo heika. Odrástla som na rybom filé a preto napr. mi často čerstvé ryby nevoňajú...
to vypadá moc dobře+1
Mas pravdu, mne dal moj madarsky kamarat trochu iny recept, ale vyskusam aj tento tvoj, uvidime, porovname, len skoda, ze tu mam trochu problem dostat sladkovodne ryby, su tu sice rybie farmy, ale to je umely odchov a nie je to ono... polievocka vyzera fantasticky, tusim idem varit