Viac ako  4 000  receptov

Halászlé - maďarska rybacia polievka

Halászlé - maďarska rybacia polievka
nahoru
Halászlé - maďarska rybacia polievka Halászlé - maďarska rybacia polievka Halászlé - maďarska rybacia polievka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polievky

Suroviny:

cca 1200 g ryby - čisté mäso
1 cibuľa
olej /masť, príp. údená slanina rozškvarená/
3 paradajky
3 papriky
červená paprika mletá
1 - 2 ks feferónka
soľ
voda
ja dávam aj 2 strúčiky cesnaku

Postup

Podusíme pokrájanú cibuľu na masti, oleji, príp. rozškvarenej údenej slanine. Pridáme červenú mletú papriku, pokrájanú papriku a paradajky, feferónky. Chvíľku podusíme, vložíme kúsky ryby, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme. Uvaríme si dobré široké domáce rezance, pripravené z 1 vajca a hrubej múky. Pri servírovaní dáme na tanier uvarené rezance, kus rybieho mäsa, zalejeme polievkou a správny Maďar nezabudne pridať kopček dobrej kyslej smotany. K tomu čerstvý chlieb.

Poznámka

Naučila som sa variť aj jesť túto špeciálnu polievku v Maďarsku. Samozrejme, existuje viac variant na jej prípravu. Často sa zvykne variť vonku pri rieke v kotlíku, nemieša sa, iba sa kotlíkom pohybuje. Najlepšia je z viacerých druhov rýb.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Podobné recepty

Komentáre k receptu "Halászlé - maďarska rybacia polievka"

autor: tejaja
vložené: 28. 12. 2020 10:18:17  nahlásiť  reagovať
 

ibc:Skúste sa nabudúce vyjadrovať slušne. Váš komentár bol zmazaný.

autor: František (neregistrovaný/á)
vložené: 19. 02. 2013 22:58:16  nahlásiť  reagovať
 

panebože, copak maďaři maj moře???!!!
vždyť je to vynikající polévka ale ze sladkovodních ryb

autor: Norbert (neregistrovaný/á)
vložené: 24. 12. 2012 08:35:54  nahlásiť  reagovať
 

smajlikKeď sa to varí z pangasiusa alebo z makrely, treba použiť morskú soľ.

autor: Halaszle (neregistrovaný/á)
vložené: 24. 12. 2011 12:28:39  nahlásiť  reagovať
 

Priatelia preboha ak vyvarate pangasiusa alebo makrelu nevolajte to Halaszle! smajlik

autor: magdalenka
vložené: 31. 08. 2010 14:37:01  nahlásiť  reagovať
 

Jiřinka, tvoja reakcia (aj foto) ma veľmi potešila.

autor: Jikotka
vložené: 31. 08. 2010 14:05:17  nahlásiť  reagovať
 

Dnes jsem uvařila,ale protože jsem tuto polévku nikdy nejedla,můžu posuzovat podle toho jak nám chutnala když jsem ji udělala přesně podle receptu...chutnala nám moc smajliksmajliksmajliksmajlik,jako rybu jsem použila panga a udělala domácí nudle....smajlikposílám fotku...

autor: ercicka
vložené: 20. 06. 2010 14:02:58  nahlásiť  reagovať
 

Ja som to uz robila z morskych ryb, ale vobec mi to nechutilo a to rybie mäso bolo ako drevo... mozno to bolo ciastocne sposobene tym, ze tie ryby boli mrazene... ale aj ryby z umeleho chovu mi tak divne chutiasmajlik

hm... v piatom sme mali pangasia, rozmrazeneho a bol super, tak neviemsmajlik

autor: magdalenka
vložené: 20. 06. 2010 13:00:40  nahlásiť  reagovať
 

Erika, ja nemám problém uvariť to aj z makrely, alebo heika. Odrástla som na rybom filé a preto napr. mi často čerstvé ryby nevoňajú...

vložené: 20. 06. 2010 10:41:46  nahlásiť  reagovať
 

to vypadá moc dobřesmajliksmajlik+1

autor: ercicka
vložené: 20. 06. 2010 10:35:59  nahlásiť  reagovať
 

Mas pravdu, mne dal moj madarsky kamarat trochu iny recept, ale vyskusam aj tento tvoj, uvidime, porovname, len skoda, ze tu mam trochu problem dostat sladkovodne ryby, su tu sice rybie farmy, ale to je umely odchov a nie je to ono... polievocka vyzera fantasticky, tusim idem varit smajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz