Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny | |
Čas prípravy: 15 + 45 min pečenie | |
Počet porcií (kusov): 12 |
6 väčších pevných hrušiek, 150 g hladkej múky, 120 g kryštálového cukru, 150 ml creme fraiche alebo šľahačkovej smotany, 2 vajcia, 40 g masla, 3 - 4 pl hruškovice, 3 - 4 pl panenského olivového oleja, 1 pl kypriaceho prášku, 1 vrecúško vanikového cukru
Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na kúsky veľké 2x2 cm. V mise roztopíme v hruškovici vanilkový cukor a naložíme do nej kúsky hrušiek. Prikryjeme a necháme 1-2 hodiny stáť. Po tomto čase si pripravíme cesto. Do veľkej misy dáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kryštálovým cukrom, celými vajcami, smotanou, maslom a olejom a vymiešame hladké cesto - malo by z lyžice pomaly stekať. Potom doň opatrne vmiešame hrušky aj s alkoholom, v ktorom boli naložené. Keramickú alebo sklenenú zapekaciu misu (štvorcovú alebo okrúhlu s priemerom 24 cm) dobre vymastíme maslom a vlejeme do nej cesto. Pomaly pečieme pri teplote 170°C. Rúru vopred nepredhrievame! Ešte horúci koláč vyklopíme na podnos, posypeme práškovým cukrom, necháme ho trochu vychladnúť a pokrájame. Koláč je mäkkučký a voňavý.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Tak to bude dobrý koláček ukládám a snad dojde i na vyzkoušení.