Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Prílohy | |
Čas prípravy: 20 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): 7 kusov |
250g starsieho peciva
300 g prerastanej slaniny
4 lyzice olej
3 lyzice roztopene maslo
1 cibula
250 ml sladke mlieko
4 vajcia
10 lyzic hruba muka
kyticka petrzlenovej vnate
1 plna lyzicka sol
cerstve mlete korenie
Pecivo nakrajame na kocky, slaninu a cibulu na male kusky.
Petrzlenovu vnat nasekame.
V rajnici rozohrejeme olej a rozprazime na nom slaninu. K slanine pridame nasekanu cibulu a orestujeme ju do sklovita.
Nakrajane pecivo dame do velkej nadoby a pridame k nemu rozskvarenu slaninu s cibulou a aj s tym vypekom, premiesame.
V mlieku rozmiesame vajcia, sol, mlete korenie, vychladnute roztopene maslo a zalejeme touto zmesou pecivo. Posypeme nasekanou petrzlenovou vnatou.
Vsetko dobre vymiesame ...podla hustoty zmesi zacneme prisypavat hrubu muku a vymiesame ...ja som hrubu muku nemala a tak som sypala detsku krupicu...cca 7 lyzic.
Cesto zamiesame , ochutname, ci netreba este sol a nechame odpocinut.
Mokrymi rukami vytvarujeme knedle velke cca ako tenisova lopticka.
Knedle vlozime do vriacej vody a varime 20 minut. Vyberieme a nechame odkvapkat.
Knedle podavame s dusenou kyslou kapustou a poprazenou cibulou, resp. ako priloha k roznym omackam.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|