Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Iné mäso | |
Čas prípravy: 60 min+ priprava | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
350 g pekne maso zo srnky
50 g cerstve lesne huby
tenke platky prerastanej udenej sunky
4 susene slivky
olupane mandle
Na omacku :
3 lyzice maslo + 2 lyzice olej
1 velka mrkva
1 cibula
50 g zeler
1 stonka stopkateho zeleru
150 ml silny vyvar
150 ml cervene suche vino
velka lyzica brusnicovy dzem + zavarene brusnicove bobule
2 bobkove listy
5 bobul borievka, sol
Z masa si vytvorime plat, vhodny na zatocenie rolady.
Ja som si vytvorila z tohoto mnozstva dva platy, ktore som cez foliu opatrne naklepala, aby sa mi maso nepretrhlo.
Lesne huby ocistime a naplatkujeme. Ja som mala tak velku hubu, ze som pouzila platky z jej nozky.
Plat posypeme cerstvo namletym korenim, oblozime platkami sunky.
Na sunku rozlozime huby, 2 susene nakrajane slivky a posypeme nakoniec nasekanymi mandlami. Ja som nemala mandle, tak som posypala piniovymi orieskami.
Roladu som zatocila a zaviazala...(odkaz v poznamke).
Takto som pokracovala aj pri robeni druhej roladky.
Cibulu, mrkvu a zeler, ocistime a nasekame na kocky.
V panvici rozohrejeme maslo s olejom a roladu dobre zo vsetkych stran opecieme a prelozime do pekacika. V pekaciku rolady zlahka posolime.
Vypek v panvici rozriedime horucou vodou (co ja viem....nejakych 100 ml napriklad) a prelejeme do pekacika.
Pridame bobkovy list, borievky a nakrajanu zeleninu.
Zalejeme vacsou polovicou vyvaru a polovicou vina. Pekacik prikryjeme alobalom a dame piect do vyhriatej rury.
Pecieme cca 60 minut. Ak treba tak dolejte castou vyvaru a cerveneho vina.
Po upeceni, zeleninu a vypek prelejeme do vyssieho hrnca a zmixujeme, doriedime ostatkom vyvaru a vina a nechame vsetko prevriet s dzemom. Ak je omacka prilis riedka, tak ju varom zredukujeme. Ak je prilis sladka, tak prilejeme este vino, ak je malo vyrazna, tak pridame dzem.
Podavame s oblubenou prilohou a na taniery este ozdobime bobulami.
http://www.toprecepty.sk/recept/3655-ako-zaviazat-...
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
anna: tak pre mna je to nesmerne lichotive samozrejme ...ale takto by som to negeneralizovala. Keby si videla ako dnes cely den peciem dva druhy zakuskov a keby si videla ten vysledok..tak takej eve hubovej, alebo yanah nesiaham ani po clenky
a taka cathleen , uz urcite dnes upiekla dalsi druh chleba alebo nejakeho pecivka....a ja som pokorne poslala do obchodu manzela, aby kupil rozky.
A bezpochyby som nespomenula mnohe dalsie damy, ktore su minimalne tak zdatne ako ja....ak nie aj zdatnejsie....ked mam napr. nejaky problem, vzdy idem na radu k zizale..a este sa nestalo, aby som odisla bez rady....
jediný kto tu vie výborne variť, je výbušná
Nádhera
Krásné
eva hubova: u turka v ovozele a stal 15 eur bistubohu...skoro som odpadla...som si to nevsimla ze je to taka sajba...nech to slak trafi...
A Ty jsi byla kde na ten hřib?
Roláda vypadá báječně
Mňáám