Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 90 min + príprava | |
Počet porcií (kusov): 3 porcie |
600g hovadzie predne
1 lyzica hladka muka
pol lyzicky sol
pol lyzicky mlete cierne korenie
pol lyzicky stiplava cervena mleta paprika
2 lyzice oleja
1 naozaj velka cibula, alebo dve mensie
150g mrkva
100g susene slivky
lyzica susenych hrozienok
200ml horke svetle pivo
1 lyzica med
orech masla
Maso nakrajame na vacsie kusy. Muku, sol, mlete korenie a papriku zmiesame a maso zlahka v tejto ochutenej muke obalime.
Na panvici rozohrejeme olej a maso na nom dobre opecieme z obidvoch stran.
Maso prelozime do vacsieho kastrola v ktorom budeme maso dusit.
Vypek rozriedime vriacou vodou (par lyzic) a vlejeme k masu.
Cibulu a mrkvu ocistime. Mrkvu nakrajame na hrusie kolieska a cibulu na hrubsie polmesiace.
Na panvici roztopime maslo a cibulu a mrkvu na nom opecieme...a prelozime ju k masu aj s vypekom...mozeme ho tiez rozriedit par lyzicami horucej vody.
Do kastrola este pridame preplachnute slivky a hrozienka.
Privedieme do varu a podlejeme pivom....Dame pod pokrievku a dusime kym nie je maso makko za obcasneho doliatia pivom.
Omacka hustne takze pozor na pripalovanie. Ak sme vypotrebovali uz vsetko pivo, tak dolievame po troche horucu vodu.
Ked je maso makke, omacku ochutname a podla chuti pridame med. Ja som dala najprv len lyzicku, ale nakoniec to bolo najlepsie s dvoma lyzickami.
Premiesame a podavame s pecenymi zemiakmi.
Ja som robila zemiaky takto :
vybrala som male zemiaky. Dobre som ich umyla pod tecucou vodou a prepolila. Dala som ich do hrnca s vriacou osolenou vodou a varila 10 minut. Potom som ich scedila a prelozila do pekaca. Poliala som ich olejom a roztopenym maslom a rukami dobre premiesala aby boli uplne obalene v tuku.
Dala som ich piect asi na hodinu. Pred dopecenim som ich posypala este hrubou solou. Ziadnu inu prichut (rasca, cesnak, cibula) nedavajme... cierna omacka je vyrazna.
Pozor na znacku piva, moja dcera dala pivo ktore je sladke a neurobilo jej to dobre.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Peter: vdaka za typ....v najblizsich dnoch to chcem varit...takze vyskusam aj Vasu radu...
Je to chutné, aj keď sa spolu s mäsom pečie neošúpaný cesnak. Skúste namiesto medu pridať slivkový lekvár( alebo zmes medu a slivkového lekváru 1:1) a nadrobno pokrájané čili papričky ( tesne pred dopečením). Nemá to chybu.
Milan: no..asi Vas nepotesim, zijeme v nemecku, takze som varila s nemeckou znackou
http://www.inbev-services.de/ueber-inbev/inbev-mar...
btw...ta moja veta v poznamke...my nevieme ci to bolo presne znackou piva, alebo mnozstvom medu, ktory nakoniec pridala, tvrdila, ze to bolo prilis sladke. Ja som usudila, ze to bolo pivom, preto, pretoze som varila presne podla receptu a mne to sladke nebolo..resp. chute boli vyvazene....a bolo to vyborne jedlo.
S akym pivom varila ona, netusim...ani ona nevedela, povedala, ze kupila prve co videla.
Nie sme pivari, takze to nevieme posudit, ale pocula som, ze zlaty bazant je sladsi....ale fakt to neviem posudit.
www,toprecepty.sk Chcel by som sa spýtať, aké pivo (značku) ste použila. Ďakujem
Kubík ten se má...co dodat
vybusna: No, a mně se klepou ruce, takže mám všechny fotky rozmazané. Už jsem to vzdala a fotí holky, někdy velmi neochotně
zizala: ide hlavne o to, ze ja neovladam techniku fotenia a tak to na taniery vzdy vyzeralo ako kus ciernej amorfnej spalenej hmoty
vybusna: Věřím, mám to taky tak, nemám na aranžování vůbec buňky, bývám u toho nervní, jenže když je tu nastavený tak vysoký standard fotek, nemůžu to odbýt
zizala: jaj..dakujem a ver mi, ze odfotit to bolo omnoho tazsie, ako uvarit
Krásné aranžmá, nádherný recept. Velmi oceňuju Tvoje podrobné postupy a krásné fotky, nemusím nad ničím dumat...ale zase mám hlad