Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Počet porcií (kusov): 4-6 |
2 krabičky pasírovaných paradajok (2x 500nml),
1 PL hladkej múky,
1/2 veľkej cibule,
3 PL oleja,
3 paprky,
3 veľké paradajky (alebo zopár malých),
1 PL cukru,
1 PL majoránky,
soľ, korenie
Na tousty:
nastrúhaný parmezán (asi 2 PL),
3 PL masla,
3 strúčky cesnaku,
bylinky (ja som použila nasekanú pažitku)
1. na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu
2. pridáme múku, zalejeme troškou vody. Miešame metličkou, aby sa nevytvorili hrudky.
3. vlejeme pasírované paradajky (obidve krabičky)
4. očistíme papriku a nakrájame ju na široké rezance. Hodíme do hrnca k paradajkám.
5. Pridáme majoránku, soľ, korenie, necháme povariť cca 20 minút (doba varenia závisí od papriky, mala by byť uvarená, ale nie na blato)
6. V inom hrnci necháme zovrieť vodu. Každú paradajku nakrojíme (vytvoríme na nej "kríž") a hodíme do vriacej vody. Varíme 5 minút.
7. paradajky scedíme a rýchlo schladíme studenou vodou. Odstránime z nich kožu (ide to ľahko) a rukou ich rozdrobíme na kašu.
8. Do hotovej polievky pridáme cukor a paradajkovú kašu (polievku zľahka zahustí)
9. Pripravíme tousty: zmäknuté maslo vymiešame s bylinkami a s pretlačeným maslom. Natrieme na chlieb. Posypeme parmezánom a dáme zapiecť do rúry.
10. Hotovú polievku podávame s toustami.
V letných mesiacoch je tiež výborná studená, podávaná s nakrájanými čerstvými cherry paradajkami.
Autor: vietnamka (Radka Zamborova) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
...mne bez cukru prosim