Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Vianocne pečivo - Pečené |
![]() |
Čas prípravy: 20 - 30 min |
![]() |
Počet porcií (kusov): 1 |
160g med,
160g cukor,
120g maslo,
2celé vajcia,
1CL soda bicarbona,
1CL mleta skorica,
1CL pernikove korenie mlete,
500g hladka muka,
1 vajce na potretie pred pečením
Med, cukor a maslo dame do rajnice zovrieť (speniť). ZAtial si navažime muku so sodou bicarbonou, skoricou a pernikovým korenim + premiesame tuto suchu zmes. Medovú horucu hmotu nalejeme na muku a rucným slahacom na hnetenie cesta vymiesime cesto. Do este tepleho primiesime 2 cele vajcia. Nechame vychladnut a odpocinut minimalne 2-3 hodiny. Odporucam zamiesit si večer a rano sa može robit s cestom. Na pomucenej doske vyvalkame a vyjrajujeme zvolený tvar svietnika. Pecieme v predhriate rure na 175°C do hnedoružova. Pred pocením potrieme rozšľahaným celým vajcom. Zo zvyšného cesta po vytvoreni svietnika možete vykrajovať medovnícky.
![]() |
Autor: Zutes |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
naaadherny....