Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá | |
Čas prípravy: 30 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
200 g dlhozrnna ryza
160 g ocistena mrkva
3 salotky
orech masla ghee
2 lyzice tekvicovy olej
150 ml biele vino
1 lyzica javorovy sirup
lyzicka sol
pol lyzicky kari korenie
cerstve mlete korenie
lyzica susene bylinky (petrzlenova, zelerova, ligurcek a pod)
nasekane mandle
Ocistenu mrkvu nastruhame na velkej slzicke.
Salotku nakrajame na jemne pruzky.
V hrnci rozpustime maslo s tekvicovym olejom.
Do sklovita orestujeme salotku a pridame premytu ryzu.
Ryzu miesame asi 3 minuty a pridame k nej nastruhanu mrkvu.
Premiesame a pridame vsetky bylinky, sol, cerstve mlete korenie, sol, kari a javorovy sirup.
Miesame asi minutu a podlejeme vinom + cca 400 ml horuca voda.
Dame pod pokrievku a dusime kym sa nevyvari skoro vsetka voda.
Ryzu premiesame a ochutname, ak treba tak ju este ochutime, znovu prikryjeme hrniec. Hrniec mozeme zabalit do uteraka a nechame ryzu parit v zbytkovom teple, aby sa vsiakla uplne vsetka voda.
Pred podavanim posypeme nasekanymi mandlami.
zdroj/ dobre jedlo
Osobne som si myslela, ze to bude ryza na sladko a tak som to chcela dat manzelovi na veceru, ktory tento typ jedla ma rad.
No sladke to nebolo....bolo to skutocne ako take vegetarianske rizoto..ktore ma kdesi vzadu taku sladkastu toninu. Urobila som mu to ako prilohu a rychle som urobila k tomu normalny platok masa vo vlastnej stave a nesiel si to vynachvalit, ze to bola vynikajuca kombinacia.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.