Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
1.000 g kyslá kapusta
250 g suchej fazule
4 nožičky dobrej údenej klobásy - pikantnej mierne vysušenej bobkový list
čierne korenie
rasca
soľ
na zásmažku olej a hladká múka
voda
Kapustu premyjeme, prekrájame, dáme variť s rascou, bobkovým listom a čiernym korením. Zvlášť uvaríme namočenú fazuľu. Po zmäknutí fazuľu a kapustu dáme do spoločného hrnca, pripravíme si zásmažku, zasmažíme. Klobásu pokrájame na kolieska a vložíme do polievky, prevaríme cca 15 min. Ochutíme ako sme zvyknutí.
Pri servírovaní si môžeme na tanieri pridať kyslú smotanu. S touto kapustnicou som sa stretla na Horehroní a veľmi sa u nás ujala. Ako ostatné kapustnice, na druhý deň je lepšia.
Autor: magdalenka | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.