Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Ostatné | |
Čas prípravy: cca 60 min. bez pečenia | |
Počet porcií (kusov): cca 100 |
300 gr. hladká múka
250 gr. Palmarin /tuk na pečenie - margarin/
200 gr. 1 kelímok kyselej smotany pochúťkovej
1 KL soľ
100 gr. mandle, ošúpané
1 vajíčko na potretie.
250 gr hladká múka + kyselá smotana + soľ. Spracovať na cesto a vyvalkať na 1 - 1,1/2 cm.
50 gr. hladká múka + Palmarín, zpracovať a natrieť na vyvalkané cesto. /ja robím takú hrudku, tú zabalím do cesta a vyvalkám. Zložiť a vyvalkať cesto 3x.
Nakoniec vyvalkáme na hrúbku 1 až 1,1/2 cm a vykrajujeme malé pagáčiky /priemer 3 - 4 cm./
Každý pagáčik natrieme rozšlahaným vajíčkom a ozdobíme mandľou.
Uložíme na papierom vystlaný plech a pečieme, kým nám pekne nezrúžovejú. cca 180 -200°C
Pôvod neznámi. Pečieme ich už desiatky rokov
Autor: Klaris (Klára Keselyová) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.