Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Šaláty |
500 g cícer
6 ks paradajky
2 zväzky mladej cibuľky
citrónová šťava
200 g tofu - nie je nevyhnutné
soľ
olej
žerucha
štipka cukru
na hummus ešte aj cesnak, sezam alebo tahini pasta
Namočený cícer uvaríme, ku koncu pridáme do vody soľ. Scedíme, necháme vychladnúť. Paradajky a cibuľu aj s vňaťou pokrájame, zmiešame s cícerom, pridáme olej, citrónovú šťavu, cukor, pokrájané biele tofu, posekanú žeruchu alebo pažítku. Necháme v chlade odležať. Chutí ako príloha, ale aj samostatne ako ľahká večera s pečivom, hriankou.
Hummus - arabská pomazánka Cca 200 g uvareného cíceru rozmixujeme s 2-3 PL sezamových zrniečok a trochou vody z varenia, pridáme 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku, citrónovú šťavu a soľ. Podávame pokvapkané olejom, chutí s arabským chlebom k arabským jedlám.
Doporučujem nepoužívať konzervovaný cícer - cizrnu. Konzervy sú podľa mňa východiskom z núdze, ak nás tlačí čas a podobne. Je veľký rozdiel medzi jedlom pripraveným z konzervovanej suroviny alebo čerstvo uvarenej.
Autor: magdalenka | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Jonáš, pozri dobre, čo píšem hore - do hummusu sezam alebo tahini pasta. A nikde nedávam do hummusu sóju. Asi treba pozornejšie čítať. Pekný deň!
Ahojte, stále hľadám dobrý recept na humus.
Našiel som ale tento to nie je, proste Humus sa robí so sezamovou pastou - tahinou. V stredozemí Sóju skoro ani nepoznajú.
Zatiaľ som našiel jeden kde to tak robia
http://www.zdravehamko.sk/2010/08/hummus-cicerova-...
Dobrú chuť.