Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Torty | |
Počet porcií (kusov): 12 |
na tortovu formu o priemere 24 cm
4 vajcia
100 g hnedeho cukru
4 PL teplej vody
75 g polohrubej muky
25 g Solamylu ( u mna corn flour)
1 PL preosiateho kakaa
1 KL prasku do peciva
stipka soli
Plnka:
1 konzerva salka ( varit vo vode 2,5 - 3 hodiny)
150 g masla
Snehovy korpus:
4 bielka
240 g krystaloveho cukru
Poleva:
100 g horkej cokolady
30 g masla
Okrem toho:
200 g arasidov ( lupanych, prazenych)
Salko dame varit do vody na 2,5 az 3 hodiny.Pri vareni stale dolievame vodu a dbame aby plechovka bola stale ponorena vo vode. pocas varenia plechovku prakrat otocime. Nechame vychladnut. Otvorime az po vychladnuti, inak moze vystrieknut a horuce vas moze popalit. Salko si kludne mozete uvarit vopred. Je dobre, ak si uvarite naraz dve, kvoli uspore energie. Druhe, neotvorene mozete skladovat aj mesiac, dva, a v pripade potreby ho uz mate pripravene. Upecieme korpus. Zltka naslahame s cukrom dopenista. Potom pridame vodu a opat slahame, kym sa cukor nerozpusti. Primiesame muku zmiesanu s kakaom a praskom do peciva. Zamiesame. Bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su pevne, tak ich uz len rucne opatrne zamiesame do zltkovej masy. Vylejeme do tortovej formy o priemetre 24 cm a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 175 stupnov C asi 30 -35 minut. Zbytocne korpus nevysusujte . Kontrola spajlou. Korpus nechame vychladit na mriezke.
Na penovy korpus vyslahame bielka s cukrom, kym je pena pekna , biela a leskla. Na papier na pecenie si nakreslime kruh o priemere 24 cm, alebo si prilozite odnimatelnu obruc z tortovej formy a naneste vyslahane bielka na papier na pecenie. Tenkym nozom oddelte dokola obruce bielkovu penu a obruc odstrante. Dame susit do rury 90 stupnov C ( teplovzdusna rura) na dve hodiny. Z vrchu bol korpus pekne ususeny, ale vo vnutri bol este trochu "mokry". Nechame dobre vychladnut a az potom opatrne odstranieme papier. Ked je salko dobre vychladene, po lyziciach pridavame do masla, ktore sme si predtym naslahali. Vzdy dobre preslahame, aby sa hmoty spojili.
Skladanie torty:
korpus rozrezeme na polovicu. Spodnu cast potrieme karamelovym kremom a posypeme posekanymi arasidami, nato ulozime penovy korpus. Opat potrieme karamelovym kremom, posypeme posekanymi arasidami a prilozime druhy koprpus. Vrch polejeme roztopenou cokoladou a posypeme zvysnymi posekanymi arasidami. Pripadne si mozete zvolit lubovolne zdobenie .
http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2013/01/kara...
Autor: adkas | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Nádherné.
Krása
aaaach