Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky | |
Čas prípravy: 30 minút |
500 g zemiakov, 1 cibuľa, 250 g bryndze, 1 domáca klobása, celá rasca, soľ, pažítka alebo bazalka na ozdobenie
Najprv si pripravíme suroviny: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a očistenú cibuľu nakrájame nadrobno. Klobásu nakrájame na kolieska (klobásu môžeme aj ošúpať tak, že ju na chvíľu namočíme do studenej vody).
Zemiaky dáme spolu s cibuľou a lyžičkou rasce variť do studenej vody. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Po 10 minútach varenia do polievky vložíme klobásu.
Bryndzu dobre rozmiešame s malým množstvom vody z polievky a vlejeme ju späť do hrnca. Za stáleho miešania necháme polievku ešte raz prevrieť a podľa chuti osolíme.
Pred podávaním ozdobíme nasekanou pažítkou alebo bazalkou.
Dobrú chuť...
http://dobre-jedlo.blogspot.sk/2010/07/bryndzova-p...
Autor: rchrenko (René Chrenko) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vyskúšaj..Polievka je veľmi dobrá, nám doma chutila.
Máme bryndzu moc rádi,proto co nejdřív vyzkoušíme